Epäonninen maali ei lannistanut Vähätaloa - "Pitää rohkeasti vain yrittää ja sitten joskus tulee virheitä"

LIIGA / Haastattelu
Vähätalo iski kiekon myös Pelicansin maaliin.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Julius Vähätalo oli monessa mukana Jukureiden 5-2-voittoon Pelicansia vastaan päättyneessä ottelussa. Ottelun hahmoihin 1+1-tehoillaan lukeutunut hyökkääjä vastasi päätöserässä kamppailun eriskummallisimmasta osumasta.

Jukurit lähti Pelicansia vastaan päätöserään 3-1-johtoasemassa, mutta tilanne kaventui heti erän alkuun. Kavennusosuma ei ollut kuitenkaan aivan tavallisin, sillä sen teki Jukureiden hyökkääjä Julius Vähätalo.

Tilanteessa Pelicansilla oli siirretty rangaistus päällä ja sen vuoksi jukurivahti Sami Rajaniemi vaihtopenkin puolella. Vähätalon epäonninen kääntö päätyi lopulta tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

− Aika kova paine siinä tuli ja yritin kääntää kiekon alle, mutta nyt se sattui menemään omaan maaliin. Meillä on tänä vuonna ollut sellainen teema, että pitää rohkeasti vain yrittää ja sitten joskus tulee virheitä. Klaarattiin se onneksi hienosti, ettei se suuremmin haitannut onneksi, Vähätalo kommentoi tilannetta.

Pitkäksi aikaa osumaa ei kuitenkaan jääty murehtimaan, vaan Vähätalo pääsi kuittaamaan tekemänsä virheen heti seuraavassa vaihdossa, kun hän oli juonimassa 4-2-johtomaalia.

− Jätkille ja valmennukselle täytyy kuitenkin antaa krediittiä, että uskalsivat päästää heti seuraavaan vaihtoon kentälle, vaikka pieni moka tulikin tehtyä. Hienoa, että tulee vastuuta ja luottoa. Se tuntuu pelaajastakin hyvältä, hyökkääjä totesi.

Vähätalo oli ehtinyt jo ottelussa aiemminkin heiluttelemaan verkkoja, sillä hän viimeisteli Jukureiden 1-1-tasoitusosuman avauserässä.

− [Ville] Leskinen antoi hyvän syötön ja pääsin siinä vähän karkuun. Hain haarojen väliin, kun sieltä on ennenkin jonkun maalin saanut tehtyä. Se meni sitten jonkun pompun kautta sisään. Hyvä tuuri kävi siinä, mutta kun tarpeeksi laukoo, niin se meneekin sinne joskus, sanaili Vähätalo.

Omaan peliin luottaminen toi tulosta

Avauserässä Pelicans pääsi pelin päälle kahden ylivoimansa turvin ja menikin ottelussa johtoon. Jukurit kuitenkin nousi tasoihin ja piti lukemat tasanumeroissa erätauolle saakka, mikä oli Vähätalon mukaan tärkeä juttu.

− Ylivoimalla pelaava joukkue saa aina sellaisen hyvän tatsin kiekolliseen peliin ja Pelicansilla on vielä hyvä ylivoima, niin se oli alivoimallekin vaikea pelata.

− Erien loput on myös tärkeitä, että millaisella fiiliksellä siitä pääsee lähtemään pukukoppiin.

Toisessa erässä Jukurit löysikin peliinsä uuden vaihteen ja nousi tukevasti kuskin paikalle, eikä siitä enää loppupelin aikana luopunut. 

− Puhuttiin ensimmäisellä erätauolla siitä, että luotetaan vain omaan peliin. Siellä oli kuitenkin hyvä alku kylvettynä, että näki jokaisen olevan valmiina pelaamaan. Pyrittiin vain jatkamaan sitä samaa rataa, niin se peli kääntyy vielä meille, Vähätalo kertoi.

− Toinen ja kolmas erä olivat meiltä tosi hyviä. Päästiin pelaamaan paljon hyökkäysalueella, mikä antaa aika paljon enemmän energiaa. Vastaavasti vastustajalta se syö energiaa ja tiedettiin, että vastustajalla on ollut paljon pelejä, niin tuo oli sitä mitä haluttiin tehdä ja onnistuttiin siinä.

Jukurit oli viikon kahdessa aiemmassa kamppailussa kärsinyt tappiot Tapparalle ja Kärpille. Vähätalo olikin tyytyväinen siihen, että orastava tappioputki saatiin nopeasti poikki.

− Tappara-pelissä ei oltu valmiita fyysisesti eikä henkisesti, mutta Kärppiä vastaan saatiin vähän parannettua. Siinä oli kuitenkin sama ongelma kuin monissa tappiopeleissä, että oltiin tehottomia ja kaveri sai tehtyä paikoistaan. Tänään oli hieman pakkovoitto meille ja sen huomasi kaikista, että annetaan kaikemme, jotta homma kääntyy taas meidän voitoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle