Entistä seuraansa rokottanut Kyle Platzer ei hyydy kovassa pelitahdissa − "Joskus täytyy malttaa pelata vaihtoja puolustusalueella"

LIIGA / Haastattelu
Kyle Platzer iski voittomaalin KooKoon verkkoon.
Kuva © Jarno Hietanen
Kyle Platzer upotti maanantaina kolmannessa välieräottelussa voittomaalin entisen joukkueensa KooKoon verkkoon. Kanadalaishyökkääjä ruoti, missä Tappara menee tällä hetkellä ja kertoi näkemyksensä tiiviistä pelitahdista.

Tappara karautti välieräsarjassa KooKoota vastaan johtoon, kun se voitti kotihallissaan kouvolalaiset maalein 4−2. Voittomaalin iski Kyle Platzer.

− Tämä oli iso voitto. Toivottavasti saamme tästä energiaa huomista ottelua varten. Rakastan pudotuspeliaikaa, sillä näiden takia pelaamme. Haluan voittaa mestaruuden todella lujasti, hyökkääjä tunnelmoi.

Platzer iski kirvesrintojen kolmannen osuman kolmannessa erässä maalinedustalta.

− Maalini oli onnistunut pudotuspeliosuma ja ylivoimamme on ollut hyvää läpi tärkeiden otteluiden. Toivottavasti se pysyy sellaisena.

Tappara kuskin paikalle

KooKoon Kim Strömberg oli ehtinyt vapautua jäähyaitiosta muutamia sekunteja ennen Platzerin maalia. Tamperelaiset pysyivät pelin päällä suurimman osan ottelusta.

− Tämä oli iso ottelu molemmille joukkueille. Pysyimme pelisuunnitelmassamme ja teimme hyvää työtä. Teimme sen mitä piti ja saimme voiton. Olen todella iloinen tästä, Platzer hehkutti.

Ottelusarjan kaksi ensimmäistä kamppailua perustuivat nopeaan pelaamiseen ja hieman epätyypilliseen pudotuspelilätkään. Etenkin kolmannen osaottelun avauserä oli tarkkaa pelaamista.

− Olen nopea pelaaja, joten tykkään vauhdikkaasta pelistä, jossa tulee paljon tilanteita. Nyt finaalien lähestyessä joukkueet ovat oppineet tuntemaan toisensa todella hyvin ja kaikki pelaavat hieman tarkemmin. Joukkueille on olennaista pysyä rauhallisina ja malttaa odottaa oikeita hetkiä, Platzer tiesi.

− Joskus täytyy malttaa pelata vaihtoja puolustusalueella. Totumme tällaiseen kamppailemiseen ja toivottavasti pystymme etenemään finaaleihin asti.

Tappara kaatoi puolivälierissä hallitsevan Suomen mestarin Lukon voitoin 4−1. KooKoo eroaa raumalaisjoukkueesta hieman − lähinnä peliolosuhteiltaan, mutta kamppailujen vaatimustaso on pysynyt kovana molemmissa sarjoissa.

− Lukkoa vastaan etenkin Raumalla pienemmässä kaukalossa peli oli fyysisempää ja kaksinkamppailuja oli enemmän. KooKoota vastaan pelaamme isommissa kaukaloissa, joten vauhtia on enemmän. Fyysisyyden näkökulmasta molemmat vastustajamme ovat melko samanlaisia. Täytyy pystyä antamaan ja vastaanottamaan taklauksia.

Tuulahdus entisestä

Platzer pelasi Liiga-uransa kaksi ensimmäistä kautta juuri KooKoossa ennen siirtymistään Tapparaan täksi kaudeksi. Paluu Kouvolaan ei aiheuta suuria tunneryöppyjä.

− Olen aiemminkin sanonut, ettei vastustajalla ole minulle merkitystä. Haluamme päästä finaaliin, voittaa mestaruuden ja tuoda pokaalin kaupunkiin. Kouvolaan mennessä tulee toki muistoja mieleen, mutta saan siitä vain lisämotivaatiota. Toivottavasti pystyn pelaamaan parhaimmillani ja auttamaan Tapparaa voittamaan.

− He ovat tehneet hyvää työtä. Organisaatiossa on paljon intohimoisia jääkiekkoihmisiä ja he ovat saaneet jalkeille upean joukkueen, Platzer kuitenkin kehaisi.

Tappara on nyt kuuden voiton päässä Suomen mestaruudesta. Mikäli se päihittää KooKoon vielä kahdesti, pääsee se mittelemään joko Ilvestä tai TPS:ää vastaan finaalisarjassa.

− Jos teemme jäällä sovittuja asioita uskon, ettei Liigassa ole joukkueita, jotka voivat voittaa meidät. Odotan innolla, mitä saamme aikaan seuraavien viikkojen kuluessa.

Tapparan ja KooKoon ottelusarja jatkuu jo huomenna tiistaina Kouvolassa. Pelitahti on tiuha, mutta Platzer ei ole huolissaan kirvesrintojen jaksamisesta.

− Onhan se vähän erilaista kuin mihin olemme tottuneet. Noin seitsemän viimeistä viikkoa runkosarjassa pelasimme neljän pelin viikkoja. Tiukka pelitahti on ollut läsnä koronaviruksen ja meidän tapauksessamme CHL:n myötä. Kroppamme ovat tottuneet tähän. Emme käytä pelitahtia tekosyynä mihinkään, vaan hoidamme hommamme, kanadalainen lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle