Entiset luokkakaverit Pentikäinen ja Perälä pelasivat Tampereella hyvän asian puolesta

Muut Sarjat / Haastattelu
Vanhat koulukaverit iloisina hyväntekijöinä!
Kuva © Pasi Jokinen
Ratinan hyväntekeväisyysottelussa oli paljon eri alojen tähtiä, kuten ex-kiekkoilija Atte Pentikäinen sekä radiotoimittaja Juha "Peris" Perälä. Heillä on harvinaisen pitkä yhteinen historia, sillä he ovat luokkakavereita Korkeakosken alakoulusta Juupajoelta.

Lastenklinikan lapsipotilaiden hyväksi järjestetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa vilisi meritoituneita kiekkomiehiä. Haastatteluun saapui ex-kiekkoilija Atte Pentikäinen, joka tunnettiin urallaan todellisena taistelijana ja pelaajana, joka oli todelinen joukkueen sielu kovalla hengenluonnillaan. Kysyypä keneltä vaan Aten vanhalta pelikaverilta, ei hänestä saa negatiivisia juttuja saa. Atte oli aina joukkuepelaaja isolla J:llä. Niinpä ei ollut yllätys, että Atte oli mukana, jälleen kerran, kun haluttiin auttaa muita, nyt Lastenklinikan lapsipotilaita.

Aten kanssa oli hymyssä suin, kuten aina, Juha "Peris" Perälä. Toimittajan uteluihin, miten hän on kiekkotähtien joukkueessa eikä All Starsin puolella, Juhalla oli Perismäinen vastaus pilke silmäkulmassa:

− Olin viime vuonna try outilla kiekkotähdillä. Jakelin niin monta huippusyöttöä Barkoville ja Lainelle, että valitsijat tiesivät, kenestä tänä vuonna aloitetaan joukkueen rakennus, virnuili Perälä.

− Tänä vuonna oli taas tarkoitus tehdä muista parempia, mutta sadekeli ei oikein ole minun kelini.

Itse ottelussa Perälä irtosi muutamaan kertaan kuin se kuuluisa hauki rannasta, eli hyvässä iskussa mies oli, vaikka muuta väittikin.

Perälällä ja Pentikäisellä on pitkä yhteinen historia, sillä he ovat käyneet samaa alakoulua Juupajoen Korkeakoskella. Kun kunnassa on alle 2000 asukasta, on melkoisen harvinaista, että noin pienestä kunnasta ja vielä samalta luokalta tulee kuuluisa kiekkoilija ja radiotähti. Sitä oli herroillakin ihmettelemistä, että eivät olisi pojat aikanaan pihapeleissään voineet uskoa, mitä kaikkea tulevat aloillaan kokemaan.

Nyt listaan tuli vielä yksi hieno kokemus lisää, kun he saivat olla tänäkin vuonna hyväntekeväisyysottelussa mukana. Aika velikultia voisi sanoa tästä kaksikosta Tuntematonta sotilasta mukaillen.

» Lähetä palautetta toimitukselle