Entinen ja nykyinen HIFK-kapteeni kiitollisina Kimmo Kuhdan esimerkistä

LIIGA / Haastattelu
Toni Söderholmin mielestä Kimmo Kuhdalla on spesiaalikyky.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Toni Söderholm, mitä kertoisit KImmo Kuhdasta?

- Kibe on – vuosien varrella, kun sen oppi tuntemaan paremmin ja paremmin – ajattelevainen. Hän ottaa huomioon. Hänellä on spesiaalikyky ottaa nuoret ja vanhat kimppaan joukkueessa.

- Kun nuoret tekevät hommaa niin kuin niiden pitää, he pääsevät tavallaan siihen piiriin, tai miksi sitä nyt haluaa kutsua, hyvällä tavalla, niin kuin se kuuluukin ottaa. Tosi upea tyyppi.

Lennart Petrell, millainen merkitys Kimmo Kuhdalla on ollut sinulle?

-  No, kyllähän Kibe on toiminut täällä esimerkkinä ja esikuvana myös, kun olen liigaan tullut. On ollut kunnia päästä seuraamaan kopissa kirjaimellisesti vierestä Kibeä ja sitä asennetta, mikä Kibellä on voittamiseen ja tähän seuraan, sekä positiivista asennetta elämään.

- On ollut hienoa ja helppoa olla. Kun on kannukset omalla työllä ansainnut, niin kyllä Kiben tuki on aina ollut puolella. Olen oppinut paljon häneltä matkan varrella, vaikka vähän eri tyylisiä pelaajia ollaan. Kibeltä on aina saanut apuja ja vinkkejä, kun on tarvinnut. Hienoja yhteisiä vuosia.

Puheissa ja videoleikkeissä tuli esille, miten Kibe on ottanut pelaajia joukkueeseen, ja miten Kibekin aikanaan otettiin. Mitä muistoja sinulla on siitä, kun tulit ensimmäisen kerran joukkueeseen? Miten Kibe kohteli sinua?

- Kyllä siinä semmoinen johtajuus välittyi saman tien. Vaatimustaso työlle oli selvä. Vähän annettiin nuoren pojan näyttää, mihin siitä on, ja mitä se on valmis tekemään joukkueelle. Ei se täällä heti ollut kädet levällään halaamassa vastassa. Se oli enemmän esimerkkiä tekemisellä. Piti näyttää, kuten asiaan kuuluukin, miten täällä toimitaan ja millaista vaatimustasoa pidetään yllä.

- Mitä paremmin Kibeä opin tuntemaan, sen tärkeämmäksi ihmiseksi tämän peliuran aikana hän nousi.

Mitä jos itset saisit samanlaisen kunnian?

- No, en tiedä kyllä. Varmaan vähän aikaista miettiä semmoista. Niin paljon IFK-historiaa. Aika paljon pelejä täällä ja pitkää uraa tehnyt. Tietysti kyllä Kiben meriitteihin on vähän matkaa. Onneksi on vuosiakin jäljellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle