Ensimmäisten maalien ilta Tampereella − Teemu Suhonen tavoittelee mestaruutta

LIIGA / Haastattelu
Teemu Suhonen ensimmäistä kertaa Tapparan väreissä
Kuva © Saana Hakala
Tappara oli voitokas kotonaan KooKoota vastaan lukemin 5−1. Kotijoukkueen kolme ensimmäistä maalia olivat jokainen omalla tavallaan "ensimmäisiä". Jukureista Tapparan puolustusta vahvistamaan siirtyneelle Teemu Suhoselle 2−1 johtomaali oli ensimmäinen kirvesrinnoissa.

Tapparan jo entisestään leveä puolustuskalusto sai lisää ulottuvuutta, kun viime kauden tehopakki Teemu Suhonen siirtyi Mikkelistä tamperelaisten riveihin. Otso Rantakarin loukkaantumisen jälkeen Tapparalla oli tarve viivamiehelle ja sen paikan Suhonen lunasti heti viimeistelemällä maalin komealla laukauksella KooKoon pelatessa kahden miehen alivoimalla.

− Ei käy kieltäminen etteikö maali maistuisi hyvältä. Helpottaa peliin sisälle pääsemistä, kun pääsee heti tulokseen kiinni, Suhonen hehkutti.

Tapparan avausmaalin viimeisteli koko kauden sivussa ollut Jere Karjalainen. Kolmas maali taas oli Anton Ollikaisen käsialaa, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen. Suhonen totesi maalien olleen hieno juttu molemmille pelimiehille. 

− Äijät pääsivät huudattamaan porukkaa voiton kunniaksi. Karjalaisen pitkä kuntoutus palkittiin ja kaikki varmasti muistavat ensimmäisen liigamaalinsa koko loppuelämän, niin myös Ollikainen, Suhonen totesi joukkuetoveriensa onnistumisista.

Suhosen mukaan pari edellistä päivää oli ollut melkoista hulinaa, kun siirto tuli. Hän kertoi ehtineensä yhden kunnon jääharjoituksen tekemään Tapparan kanssa ennen KooKoo-peliä. Siihen nähden Suhonen aloitti varsin pirteästi ja liikettä riitti enemmän kuin muulla joukkueella.

"kaveri tulee aika lailla all-in"

− Vaikea sanoa muiden puolesta, mutta itsestä tuntui pelaaminen hyvältä. Pelasimme kuitenkin melko ehjän 60-minuuttisen ja onnistuimme erikoistilanteissa. Ne olivat voiton avaimet tänään, Suhonen pohti.

KooKoo tuli etenkin pelin alussa aggressiivisesti päälle ja jatkoi aktiivista taklauspeliä ja tiukkaa karvausta läpi ottelun. Suhonen myönsi Tapparan olleen alussa helisemässä.

− Alun jälkeen näimme, että kaveri tulee aika lailla all-in, ajoivat vahvasti vastaan. Opimme tästä ja olimme loppupelin fiksuja, emmekä menettäneet kiekkoja väärillä alueilla ja pääsimme paineen alta pois.

Vaikka Tapparan puolustus nöytti pitävän melko helposti KooKoon hyökkäykset aisoissa, ei Suhonen pitänyt iltapuhdetta kovin kevyenä. KooKoon riveissä on useampi pistepörssin kärkinimi Malte Strömwallin johdolla, joten kiekollista osaamista riitti.

− Siellä sai olla koko ajan varpaillaan, mutta hyvä että tänään onnistuttiin, Suhonen totesi.

Toiveissa mestaruus

Tapparan puolustuskalustossa riittää syvyyttä ja jo ennen Suhosen tuloa taistelu peliajasta on ollut tiukkaa. Rantakarin uskotaan olevan sivussa pitkään, mutta päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei tätä vahvistanut. Silti Suhosella riittää työnsarkaa pelipaikan vakiinnuttamisessa.

− Kovalla työnteolla ja rohkeasti omilla vahvuuksilla pelaamalla lähden peliaikaa tavoittelemaan. Katsotaan rauhassa, millainen rooli tulee kevään mittaan olemaan, Suhonen mietti.

"olen saanut mahdollisuuden tavoitella jotain suurta"

Suhosen polku Liiga-puolustajaksi ei ole ollut se kaikkein tavallisin. Vielä viisi vuotta sitten hän pelasi Mestistä laiturina ennen kuin vaihtoi puolustajan viitan ylleen. Kuopiossa kiekko-oppinsa saanut pakki pelaa nyt vasta kolmatta liigakauttaan. Mestistaival päättyi Jukureissa mestaruuteen ja nyt Suhosen silmissä siintää jo kirkkaammat valot.

− Osaan arvostaa sitä, että olen saanut mahdollisuuden tavoitella jotain suurta Liigankin puolella. Mestiksessä lopetin mestaruuteen ja samaa tavoitellaan nyt Tapparassa, Suhonen sanoi toiveikkaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle