Ensimmäistä kertaa omilleen muuttava Pauliina Salonen saa HIFK:ssa uuden pelillisen haasteen

Naisten Liiga / Haastattelu
Koko uransa TPS:ssä pelannut Salonen lähtee HIFK:hon.
Kuva © Timo Savela
Koko 18-vuotisen elämänsä Turussa asunut Salonen lähtee ensi kaudeksi Stadin Gimmoihin. Pääkaupungin kirkkaat valot eivät ainakaan ajatuksen tasolla häikäise, vaan lahjakas hyökkääjä odottaa innolla HIFK:n huippuympäristöä.

HIFK tiedotti hankkineensa Pauliina Salosen riveihinsä. 18-vuotias hyökkääjä lähtee siis Turusta, jossa on asunut koko elämänsä. Hän on kantanut mustavalkoisia värejä monen vuoden ajan.

Viime kaudella Salonen valittiin tyttöjen MM-kisojen tähdistökentälliseen ja hän debytoi Naisleijonissa.

− TPS on auttanut minut tähän pisteeseen, missä olen nyt. Tavoitteeni ovat vielä korkeammalla, joten sen vuoksi puntaroin vaihtoehtojani ja päädyin HIFK:hon, Salonen kiittelee.

TPS:ssä kuusi naisten liigakautta toivat Salosen vyölle 115 runkosarjaottelua ja niissä 47+49=96 pistettä.

Kaikki muuttuu

HIFK voitti viime kaudella Naisten Liigan. Suomen mestaruus oli helsinkiläisjoukkueelle historian ensimmäinen. Salonen pyrkii tuomaan punapaitojen peliin oman mausteensa.

− HIFK on joukkue täynnä tosi taitavia pelaajia ja jokainen ketju pystyy ratkaisemaan pelin. Heillä on pelitapa, jota he noudattavat ja tekevät kovaa töitä. Tavoitteeni on lähteä noudattamaan pelitapaa ja tuoda siihen omia vahvuuksiani, kuten luistelu ja kiekollinen pelaaminen. Itseluottamus tulee sitä kautta, kun saa omia vahvuuksia esiin.

Jos TPS:n peliasun vaihtuminen HIFK:n logolla varustettuun sotisopaan on iso muutos, kokee Salosen arki myös täyskäännöksen.

− Olen koko elämäni asunut Turussa, joten muutos on iso. Muutan ensimmäistä kertaa yksin ja Helsinki nyt ei ole ihan pikkukaupunki. Uskon kuitenkin tulevani toimeen itsekseni, mutta täytyy varmasti aikatauluttaa tekemisiä eri tavalla. Hienoa kuitenkin saada oppeja myös jääkiekon ulkopuolelta.

Virtaa täynnä uuteen kauteen

Kuten Mamba laulaa, vielä on kesää jäljellä.

− Nyt, kun ei ole koulua niin on aikaa hengailla kavereiden kanssa ja käydä vaikka vetäisemässä jätskit Aurajoen rannassa. Yritän vain olla, jotta pääsen lähtemään tuoreena ensi kauteen, Salonen virkkoo.

TPS:kin on maineikas suomalainen urheiluseura, mutta Stadin ylpeys HIFK on joissain yhteyksissä liki myyttinen organisaatio.

− HIFK on menestynyt ja perinteikäs seura, joten on iso kunnia, että pääsin joukkueeseen. Yritän omalla tekemiselläni edesauttaa sitä, että HIFK:ssa voittaisimme sen kaikkein kirkkaimman yhdessä.

Nälkä kasvaa syödessä. Viime kauden kruunun jatkoksi sopii ilmeisesti mainiosti myös toinen kruunu.

− Eiköhän kaikilla ole sama tavoite kuin viime kaudellakin, eli Suomen mestaruus. Rakastan voittamista, joten mikäs sen parempaa kuin päästä sellaiseen porukkaan, jossa voitontahtoinen ympäristö, päättää Salonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle