Ensimmäisen kertansa muistaa aina − JYPin Valtteri Kakkonen esiintyi edukseen Liiga-debyytissään

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Kakkonen pääsi vetämään ensimmäiset piirtonsa Liiga-jäillä kotikaupungissaan Jyväskylässä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Liiga-debyyttinsä tehnyt Valtteri Kakkonen oli heti röyhkeästi esillä JYPin ja KalPan välisessä Järvi-Suomen derbyssä. Jo ensimmäisestä vaihdosta lähtien ahtaalle ajettu jyväskyläläispuolustaja oli tappiosta huolimatta mielissään ensikerrasta kotiyleisön edessä.

− Hyvältä tuntui pelata, peli oli hyvävauhtinen ja oli kiva päästä mukaan pelaamaan kunnolla miesten pelejä. Tänään oli todella fyysinen matsi ja mun mielestä mukava aloittaa näin. Ensimmäisestä vaihdosta lähtien sai painia oikein kunnolla, se oli hyvä tervetuliainen Liigaan.

Helpolla ottelussa ei tullut mikään ja varsinkin kotijoukkueen maalinteko takkuili kuin se kuuluisa takatukka. Paikkoja kyllä riitti, mutta sisään ei mennyt millään. Pukukopin uumenissa uskoa kuitenkin parempaan vielä löytyy.

− Kyllä meillä tänään hyvä ilme ja energia oli, jostain syystä ei vain vielä niitä pomppuja ansaittu. Täytyy tehdä lisää töitä ja luottaa että ne sitä kautta sieltä tulevat.

Tällä kaudella Mestiksessä KeuPaa lainalla edustanut JYPin sopimuspelaaja Kakkonen oli valmis kovaan kyytiin ja osasi kääntää pienen jännityksen edukseen.

− Vähän ottelun alla jännitti, mutta se vain herätti hyvin peliin, eikä ollut sitten silmät ummessa kun kiekko tippui jäähän. Peli on täällä paljon kovempaa kuin Mestiksessä, kunnolla joutuu painimaan ja siitä tykkäsin.

JYP kärsii tällä hetkellä puolustuspään vajeesta, kun poissa kokoonpanosta olivat kapteeni Juuso Vainion lisäksi Mikko Kalteva sekä Jaakko Jokinen. Omasta jatkostaan nuori puolustaja ei ottanut stressiä.

− Sen kummempaa tietoa ei ole, joten mennään päivä kerrallaan, Kakkonen maalaili filosofisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle