Ensimmäisen hattutemppunsa Liigassa laukonut Ilveksen Joona Ikonen: "Päätin, etten mieti pisteiden tekemistä enää niin paljon"

LIIGA / Haastattelu
Marraskuun alusta alkaen Joona Ikonen on ollut oivassa pistevireessä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilves-laitahyökkääjä Joona Ikonen teki TPS:ää vastaan perjantaina kolme maalia, kun Ilves voitti TPS:n Hakametsässä 5−3. Ikonen on päässyt vaikean syys-lokakuunsa jälkeen mainioon pistevireeseen, kun hän päätti unohtaa itselleen asettamansa paineet ja keskittyi vain pelaamaan mahdollisimman hyvin.

Joona Ikonen, 21, iloitsi maalijuhlistaan vaikean alkukauden jälkeen.

− Vähän olen tuskaillut maalien kanssa. On hienoa saada onnistumisia sitten vähän useampi. Välillä mikään ei mene maaliin ja välillä kaikki menevät. Ei se ketsuppipullovertaus ole huono ilmaisu ollut tätä tilannettani kuvaamaan, arvioi Ikonen.

Ikonen taisteli maaleistaan kaksi ensimmäistä maalinedusmylläkästä.

− Olen pyrkinyt menemään maalille. Ketjussani se on lähinnä minun tehtäväni mennä sinne maalille.

Kolmas Ikosen maaleista syntyikin sitten komealla laukauksella.

− Se oli ihan unelmalaukaus. En tiedä, onko laukaus lähtenyt ikinä noin kovaa. Mukavaa, että tuli yksi vähän hienompikin maali, etteivät kaikki tulleet paluukiekoista, kertoo Ikonen.

Jopa neljäs maali oli lähellä kolmannessa erässä, kun hän kumautti TPS-maalin sisäylärimaa.

− Kyllä se tietysti vähän harmittaa, mutta onneksi oli kolme maalia alla. Muuten se olisi kaivellut vielä enemmän.

Joona Ikonen on tehnyt tällä kaudella 34 ottelussa tehot 9+11=20.

Pisteitä on syntynyt marraskuun alusta alkaen, mutta myös fysiikka on kehittynyt

Ikonen teki syys-lokakuussa vain neljä tehopistettä, mutta tämän jälkeen niitä on kertynyt peräti 16 lisää.

− Syys-lokakuu oli vaikea jakso. Päätin lokakuun loppuvaiheilla, etten mieti pisteiden tekemistä enää niin paljon. Olen keskittynyt tekemään muita asioita niin hyvin, vaikkei niitä pisteitä tulisikaan.

− Sitä kautta se on syntynyt, että pelaaminen on jotenkin helpompaa. Kun pisteitäkin on tullut, niin sitä kautta on tullut itseluottamustakin.

Ikonen myöntää, että hänen odotuksensa olivat korkealla pisteiden ja maalien tekemisen suhteen tälle kaudelle lähdettäessä.

− Se ehkä loi itselleni paineita alkukauteen. Onneksi pystyin ne sitten unohtamaan, jotta onnistuin keskittymään pelaamiseen.

Maalinteon lisäksi Ikonen mainitsee myös fyysisen vääntövoimansa parantuneen.

− Olen tyytyväinen kamppailupelaamiseeni. Tuntuu, että pystyn vääntämään paljon paremmin kulmissa kuin viime kaudella.

Ikonen näkee kilpailun pelipaikoista positiivisena tilanteena

Ilveksen sisäinen kilpailu pelipaikoista on kovaa. Joukkue vahvistui joulukuun puolivälissä hyökkääjä Ville Meskasella ja TPS-kotiotteluun puolestaan Arttu Ruotsalainen palasi yli kuukauden vaivanneen vammansa jälkeen pelikentille. Lisäksi nuorten MM-kisoista palaa ensi viikolla joukkueeseen viisi vakiokokoonpanon pelaajaa.

− Minun mielestäni tämä on positiivinen tilanne. Ei ole ollut Ilveksessä hetkeen tällaista kilpailua.

− Joudun oikeasti itsekin taistelemaan niistä kärkiketjun paikoista, sillä rupeaa olemaan laitahyökkääjien paikat täynnä, kun Antti Saarela ja Matias Maccelli palaavat kisoista takaisin.

Ikonen korostaa, että joukkueen kilpailutaso vain nostaa omaa suoritustasoa.

− Kyllä se vaatimustasoa jokaisella nostaa oman pään sisällä. Pitää tehdä kovasti hommia. Ei siellä kauaa katsella, jos lepsuilee. Ei tuolla kenellekään mandaattipaikkaa ole, painottaa Ikonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle