Ensimmäinen vaihto löi alkutahdit Ilveksen Matias Maccellin ilmiömäiseen paikalliskamppailuun − "Vaikuttaa täydelliseltä seuralta minulle"

LIIGA / Haastattelu
Maccelli paukutti itsensä liigayleisön tietoisuuteen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen 18-vuotias Matias Maccelli laittoi Liigaa seuraavat hieraisemaan silmiään iskemällä ensimmäisessä harjoitusottelussa neljä maalia Tapparan verkkoon. Viime kaudella Pohjois-Amerikassa tehoillut hyökkääjä oli varsin vaatimattomana hurjasta illastaan, mutta kertoi syitä siihen, miksi on erityisen tyytyväinen tulostaan Tampereelle.

− Oli hienoa pukea Ilves-paita ensimmäistä kertaa päälle ja oli hienoa onnistua heti ensimmäisessä pelissä, totesi Matias Maccelli tamperelaisille ominaiseen vaatimattomaan tyyliin.

18-vuotias hyökkääjä on tosin syntynyt Turussa ja hänen äitinsä on yhdysvaltalainen. Kaksi edelliskautta Maccelli pelasi Yhdysvaltojen juniorisarja USHL:ssä tehden siellä hurjia tehoja − jopa kovempia kuin Eeli Tolvasella samassa sarjassa.

Tapparaa vastaan käydyssä Tampere Cupin ensimmäisen päivän kamppailussa Maccelli antoi tunnustusta ketjukavereilleen sekä totesi yllättyneensä tiuhasta maalisateesta. Nuorukainen teki ensimmäisen maalinsa jo avausvaihdossaan.

− Ei oikein paremmin olisi voinut aloittaa. Se oli aika hieno vaihto. Muutenkin meidän pelimme toimi hyvin, kemiat kohtasivat ja kiekko liikkui. Oli hyvä pelata, Maccelli tunnelmoi.

Liigaan Maccelli tuli sillä odotuksella, että hän vakiinnuttaisi paikkansa Ilveksen pelaavassa kokoonpanossa.

− Ilves vaikuttaa täydelliseltä seuralta minulle. Täällä on mukava treenata ja pelata. Tänään oli hyvä päivä, että jotain siihen suuntaan, totesi hyökkääjä ajatuksesta, että hän olisi nopeajalkainen ja hanakasti laukova pelaaja.

Päätös tulla Ilvekseen syntyi keskustellessa agentin ja vanhempien kanssa. Tampereella oli tarjolla mieluinen valmennus ja pelitapa. Myös Liigaan murtautumismahdollisuudet puolsivat valintaa.

Ilveksen 7−2-voitto Tapparasta ei ole sellainen, jollaisia on totuttu näkemään Hakametsän valojen loisteessa. Maccellilla itsellään ei ole sen kummempia odotuksia koskien juuri Tampereen paikalliskamppailuita kuin muitakaan liigapelejä.

− Menen omilla vahvuuksilla pelaamaan ja annan kaikkeni. Ei siinä sen ihmeellisempää, vaatimaton nuorukainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle