Ensimmäinen startti kuukauteen ei hetkauttanut Nick Malikia: "Olin todella luottavainen ottelun alla"

LIIGA / Haastattelu
Nick Malik tarjosi KooKoolle mahdollisuuden voittoon torjunnoillaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Nick Malíkin mukaan KooKoo joutuu henkisesti kovaan testiin joukkueen yrittäessä kääntää ottelusarjan edukseen.

Tapparan ja KooKoon kevään kolmas puolivälieräkohtaaminen päättyi isäntien voittoon jatkoajalla maalein 2–1. Vierasjoukkueen taistelun ruumiillistuma Nokia-areenalla käydyssä kamppailussa oli 38 kertaa kiekon tielle venynyt maalivahti Nick Malík.

Ensimmäisen aloitusvuoronsa tämän kevään pudotuspeleissä saanut tšekkivahti oli pettynyt ottelun jälkeen joukkueensa tehottomuuteen.

– Se oli tiukka kamppailu. Meillä ei ollut montaa maalintekopaikkaa. Ne vähäiset paikat, jotka Tappara meille antoi, olisi pitänyt pystyä hyödyntämään, pettynyt Malík kommentoi.

KooKoo oli ottelussa monessa kohdin alakynnessä. Useampi alivoima ja vaarallinen tekopaikka eivät kuitenkaan saaneet kouvolalaisten veräjänvartijaa tuntemaan oloaan hermostuneeksi. Helppoa Tapparaa vastaan pelaaminen ei silti ollut.

– Rakastan altavastaajan asemaa. Vaikka en ollut pelannut kuukauteen, olin todella luottavaisin mielin.

– Tapparalla on paljon hyviä pelaajia. Jos he saavat paikan, he yleensä onnistuvat iskemään maalin, Malík kehui puolivälierävastustajaa.

Maanantaina Kouvolassa Oskari Setäsen tilalle vaihdetusta Malíkista edellisen ottelun minuutit eivät juuri auttaneet valmistautumisessa tiistai-illan koitokseen.

– Siitä ei ollut minulle paljoa apua. He pelasivat eri tavalla tuloksesta johtuen vältellen loukkaantumisia, 0–5-tappioasemassa maanantaina maalille vaihdettu Malík kertoi.

Tšekkivahdin viimeisin ottelu ennen maanantaita oli lähes kuukauden takaa KooKoon ja Ilveksen välisestä runkosarjakamppailusta. Haastava runkosarja ja pitkä pelaamattomuus eivät maalivahtia haitanneet.

– Kuten sanoin, olin todella luottavainen ottelun alla, vaikka en ollut pelannut moneen viikkoon. Rakastan tätä ajankohtaa kaudesta, useita tärkeitä torjuntoja esittänyt Malík totesi.

Tapparan jatkoaikavoiton myötä ottelusarja on katkolla perjantaina Kouvolassa. Vaikeasta tilanteesta huolimatta Malík uskoo joukkueeseensa. Kääntääksen sarjan kouvolalaisryhmän on maalivahdin mukaan käytettävä maalipaikkansa tehokkaasti.

– Jokainen tilanne, jonka he antavat meille, tulee hyödyntää. Tappara on todella kova joukkue. He antavat koko ajan kaikkensa ja menevät kovaa tilanteisiin.

– Neljän peräkkäisen ottelun voittaminen on henkisesti haastavaa. Nyt joukkueemme kyvyt punnitaan, Malík summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle