Ensimmäinen onnistuminen Liigassa maistui Jaloselle - "Tästä voi kuittailla kotona"

LIIGA / Haastattelu
Jalonen pelaa vahvaa debyyttikautta Liigassa.
Jukurit nappasi nihkeällä esityksellä 2-1-voiton Lukosta voittomaalikisassa. Puolustaja Jimi Jalosen mieltä lämmittivät kahden sarjapisteen lisäksi ottelussa syntynyt liigauran avausmaali.

Jukurit oli Lukkoa vastaan varsinkin ottelun toisessa erässä isoissa vaikeuksissa, kun se joutui pelaamaan erässä kolmesti alivoimalla. Se selvitti erikoistilanteet kuitenkin takaiskuitta ja päätöserässä sekä jatkoajalla silläkin oli paikkansa ratkaista ottelu. Lopulta Vadim Pereskokovin onnistuminen voittomaalikisassa varmisti kaksi sarjapistettä mikkeliläisryhmälle.

− Kaksi pistettä tietysti lämmittää mieltä. Oli varmaan yksi kauden vaikeimmista peleistä ja meiltä varmaan yksi heikoimmista esityksistä. Lukko pelasi hyvän pelin ja oltiin vähän vaikeuksissa, mutta se kertoo joukkueesta, että pystyttiin huonommallakin pelillä ottamaan kaksi pistettä. summasi Jukureiden puolustaja Jimi Jalonen.

Voiton lisäksi ilon aihetta Jalosen iltaan toi avauserässä syntynyt liigauran ensimmäinen maali. Siniviivalla tavallisesti peliä pyörittävä puolustaja nousi ylivoimalla maalin läheisyyteen ja iski kiekon varmasti rannelaukauksella verkon perukoille Turo Asplundin ja Mika Partasen tarjoiluista.

− Nyt on pelattu ylivoimaa sillä tavalla, että minä olen siinä keskellä. Välillä haettu eri kuvioita siihen, vähän luomutyyppistä, että välillä ollaan keskellä ja välillä viivassa. Koitetaan saada vähän vastustajan pakkaa sekaisin. Nyt olin keskellä ja siitä oli hyvä paikka laittaa sisään, Jalonen kertoi.

− "Turre" [Asplund] sai hyvin käännettyä puolen ylivoimalla ja "Jauho" [Partanen] löysi minut siitä keskeltä. Siinä oli pieni hetki katsoa, mihin sen kiekon laittaa. Yllättävän hyvä kutikin lähti siinä.

Ensimmäistä kauttaan Jukureissa kiekkoileva Jalonen myönsi, että onnistuminen maistui todella hyvältä.

− Onhan tuossa muutama paikka ollut tätä ennenkin. Ainahan sitä on haaveillut, että pääsee Liigassa maalin tekemään. Tästä on hyvä jatkaa.

"Kyllä tämä on hienoa aikaa"

Riihimäkeläissyntyinen Jalonen on lähtöisin todellisesta kiekkoperheestä. 22-vuotiaan puolustajan isä on maajoukkueluotsi Jukka Jalonen. Hänen 24-vuotias veljensä Jesper puolestaan toimii nykyään Suomi-sarjajoukkue HC Giantsin päävalmentajana.

Kiekkoasiat ovat puolustajan mukaan isän kanssa käydyissä keskusteluissa mukana ja ohjeitakin hän on sieltä saanut. 

− Aika usein kun hän katsoo pelejäni, niin käydään niitä läpi. Mitä pitäisi petrata ja tietysti hyvistäkin jutuista tulee aina pientä tipsiä. Onhan se hienoa, että on tuommoinen henkilö, jolta pystyy kysymään ja sieltä tulee hyviä neuvoja aina.

Jimin saavutukset jääkiekon saralla jäävät vielä hieman suomenmestaruuden sekä maailmanmestaruuden valmentajana saavuttaneen isä-Jalosen varjoon.

Pelaajaurallaan Jukka ei kuitenkaan pelannut kuin kaksi liigaottelua, joissa ei maaleja syntynyt. Nuoremmalla polvella on ainakin siis Lukko-ottelun jälkeen jotain mistä tarvittaessa muistuttaa vanhempaa. 

− Sillä ei taida tosiaan maalia olla, niin tästä voi vähän kuittailla kotona, jukuripuolustaja naurahti.

Jalonen on kauden edetessä saanut isompaa vastuuta mikkeliläisryhmässä ja onnistumisiakin on tullut, kun 12 ottelussa ovat syntyneet tehot 1+4. Lukkoa vastaan yli 18 minuutin jääajan kellottanut puolustaja on nauttinut ajastaan Jukureissa.

− Kivaa on ollut ja pikku hiljaa on parannettu pelaamistakin. Nyt on kolme voittoa putkeen tässä, niin mikäs tässä on ollessa. Pitää vain pelata hyvin, niin pääsee isoon rooliin. Pelaaminen on pääjuttu ja siitä nauttii.

− Onhan se nättiä hommaa tulla joka aamu hallille ja nähdä iloisia jätkiä. Pientä huumoria joka paikassa, niin kyllä tämä on hienoa aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle