Ensimmäinen KHL-kausi on yllättänyt Jukka Peltolan positiivisesti – ”Suomalaisia irtokarkkeja on kyllä ikävä”

KHL / Haastattelu
Peltola on summannut Sibirissä tehot 5+10.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jukka Peltolan kausi Sibir Novosibirskissä on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Torstaina joukkue käväisi ensimmäistä kertaa Jokereiden vieraana. Pisteitä ei Helsingistä mukaan tarttunut, mutta ainakin Peltolan karkkivarasto sai täydennystä.

Entinen Tappara-kapteeni Jukka Peltola puskee ensimmäistä KHL-kauttaan eteenpäin täydellä höyryllä. Uusi elämä Venäjän kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Novosibirskissa on tuonut mukanaan uusia haasteita. Pelaaminen KHL:ssa kuitenkin maistuu hyvin.

- Alussa tuli kaikenlaisia erikoisuuksia vastaan. Esimerkiksi matkustaminen ei ollut kauhean tuttua entuudestaan, kun olen Liigassa pelannut. Kyllä siihenkin silti tottui. Kun sain loukkaantumisenkin alta pois, niin on tuntunut vain paremmalta ja paremmalta koko ajan. Tykkään todella paljon pelata täällä. Meillä on hyvä nippu jätkiä, ja joukkue on yhtenäinen. Se auttaa hyvin omaakin peliäni, Peltola kertoi.

Kun kyse on KHL:sta, matkustaminen on olennainen osa pelaajien arkea. Peltolaa eivät kuitenkaan kilometrimäärät ole huimanneet.

- Itse asiassa ajattelin, että matkustaminen olisi ollut vielä rankempaa. Me olemme ihan kätevässä sijainnissa, sillä olemme keskellä. Meillä ei tule koskaan kahdeksan tunnin lentoja. Yleensä lennot ovat neljä tuntia länteen ja neljä tuntia itään. Koska melkein kaikki pelit ovat lännessä, on aikaerokin on helpompi.

Perheen ja ystävien lisäksi Peltola kaipaa eniten Suomen karkkivalikoimaa.

- Suomalaisia irtokarkkeja on kyllä ikävä. Kun tulin nyt Helsinkiin, ostin puolitoista kiloa irtokarkkeja. Se on ehkä sellainen asia, jota välillä kaipaa, jos pelien jälkeen tekee mieli jotakin makeaa. Venäjällä ei oikein ole muuta kuin jotain Haribon pehmeitä karkkeja.

Joukkue käänsi vaikeudet voitoksi

Sibirin alkukausi oli katasrofaalinen: 12 ottelun tappioputki, irtisanomisia suuntaan ja toiseen sekä täydellinen sekasorto. Potkuista saivat osansa niin Julius Junttila ja Charles Bertrand kuin päävalmentaja Vladimir Jursinov juniorkin.

- Aina, kun äijiä vaihtuu, ja kaikilla on ollut eri systeemit, niin vähän aikaa on sekasotkua. Menee hetki, ennen kuin omaksutaan, että miten pelataan, ja mikä on meidän joukkueen tyyli. Varsinkin, kun meillä vaihtui niin paljon äijiä, kaikki oli vähän hankalaa. Kun asiat alkoivat loksahdella paikoilleen, niin olemme pärjänneet todella hyvin, tamperelainen kuvaili.

Myöhemmin joukkue on ottanut vastoinkäymiset voimavarakseen.

- Silloin koeteltiin kovasti. Aika monta palaveriä kävimme, ja oli monta yritystä kääntää kurssi. Se vei näin kauan aikaa tällä kertaa. Joskus se on aikamoisen työn takana. Uskon, että jätkät tietävät, että siihen ei ole paluuta. Sellaisesta saa myös hirveästi voimaa, kun joukkue käy syvällä. Uskon, että se auttaa pääsemään taas voittoihin kiinni.

Nyt Sibirillä on enää viiden pisteen matka pudotuspeliviivaan.

- Pudotuspeliviiva on tullut koko ajan lähemmäs ja lähemmäs. Olemme parantaneet peliä todella paljon pitkällä aikavälillä. 15-20 viimeisimmällä kierroksella on alkanut löytymään hyvä yhteinen sävel, ja olemme saaneet isoja voittoja. Kuten taulukosta huomaa, olemme kirineet todella paljon. Täytyy vain äkkiä pompata tästä takaisin jaloilleen, jotta pääsemme mukaan pistejahtiin, ja saamme viivan kiinni, mietti Peltola.

» Lähetä palautetta toimitukselle