Ensikohtaaminen Jarmo Kekäläisen kanssa jäi Pierre-Luc Dubois'n mieleen – "Pelästyin melko pahasti, kun tapasin hänet ensimmäisen kerran"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pierre-Luc Dubois'lla on vahva usko Kanadan pelin parantumiseen.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Kanadan joukkueen yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on Columbus Blue Jacketsia edustava Pierre-Luc Dubois. Nuori tähtihyökkääjä kehui Kanadan ryhmähenkeä ja Blue Jacketsin GM:ää Jarmo Kekäläistä.

Kanadan joukkue viettää perjantaina välipäivää Košicessa. Tunnustellen turnauksen aloittanut kestomenestyjä sai muutama päivä sitten mieluisan vahvistuksen, kun kohisten NHL:n keskushyökkääjäeliittiin nouseva Pierre-Luc Dubois saapui kisakaupunkiin.

– On tuntunut hyvälle. Minulle tämä oli nopea käänne hypätä NHL:n pudotuspeleistä suoraan tänne pelaamaan ja täällä on ollut hauskaa. Kaksi peliä on mennyt nopeasti ja toivottavasti meillä on pitkä turnaus vielä edessämme, Dubois kertoi tuntemuksistaan.

Kanadan tämän vuoden MM-joukkueesta löytyy Dubois'n mukaan paljon hyviä asioita, joista ehkäpä merkittävin löytyy maalinsuulta.

– Me olemme nopea joukkue ja meillä on paljon mahtavia pelaajia. Meillä on (Matt) Murray maalissa, joka on voittanut kaksi Stanley Cupia, joten hänellä on paljon kokemusta voittamisesta.

Dubois'n mukaan hänen ei tarvinnut paljoa pohtia kisakutsuun vastaamista, kun pelit Columbus Blue Jacketsin paidassa katkesivat tulevan Stanley Cup -loppuottelujoukkue Boston Bruinsin käsittelyssä.

– Mielestäni se on joka kerta kunnia, kun saa kutsun ja mahdollisuuden edustaa omaa maataan. Olin terve ja kykeneväinen pelaamaan, joten päätös lähteä kisoihin oli hyvin helppo.

Supertähteys ja suuri vastuu odottavat aivan nurkan takana

Tällä kaudella Dubois pelasi toisen kautensa kirkkaissa valoissa, eikä tulokaskauden tapaan joutunut jättämään yhtään peliä välistä. Nuoren tähden keskimääräinen peliaika nousi yli minuutilla ja 60 tehopisteen raja paukahti rikki. 

– Opin paljon ja vielä on myös opittavaa edessä. Olen todella iloinen siitä, miten pystyin pelaamaan ja kehittymään tällä kaudella, Dubois kommentoi esityksiään seurajoukkueessa.

Pierre-Luc Dubois'lla on suuri rooli Kanadan hyökkäyksessä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Siirtyminen Atlantin toiselle puolelle Eurooppaan muuttaa aina NHL-pelaajilla totuttua peliä, mutta mikä on Dubois'n mielestä suurin ero NHL:n ja MM-kisojen välillä?

– Luultavasti kaukalon koko, se on paljon leveämpi täällä. Ajoitukset ja muut sellaiset ovat paljon erilaisempia.

Pohjois-Amerikan tyyliin jääkiekkojoukkueessa pelaajat ja toimihenkilöt keskustelevat toistensa kanssa runsaasti. Myös Kanadan joukkueessa vallitsee Dubois'n mukaan todella avoin ja rento ilmapiiri.

– Meillä on todella mahtava ja hauska joukkue koossa. Jokainen jätkä on ollut todella mukava siitä lähtien, kun saavuin tänne ja kaikki ovat jutelleet minulle. Kaikki kannustavat toisiaan. Olemme myös melko nuori joukkue, joten mukana on paljon minulle entuudestaan tuttuja pelaajia.

Lyhyen MM-leirin takia lohkovaihe on Kanadalle pelin kehittämisen aikaa. Dubois uskoo, että yhteiset kokemukset tuottavat hyvän lopputuloksen.

– Meidän täytyy vain pystyä parantamaan peliämme jokaisessa ottelussa ja jatkaa hitsautumistamme yhteen. Toisille puhuminen, yhteydenpito ja ynnä muut perusasiat tekevät meistä hyvän joukkueen.

Jarmo Kekäläisen ahkeruus on tehnyt vaikutuksen

Dubois tuntee luonnollisesti äärimmäisen hyvin Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen. Blue Jacketsin pesunkestäväksi pudotuspelijoukkueeksi nostanut Kekäläinen saa vuolaat kehut Dubois'lta.

"Hän tekee kaiken aina joukkueen parhaaksi"

– Hän työskentelee äärimmäisen ahkerasti ja on hyvin päättäväinen tekemään meistä paremman joukkueen. Hän teki siirtotakarajalla liikkeitä, joita kaikki eivät todellakaan tekisi.

Erityisesti ensimmäinen tapaaminen välillä melko yrmeänä tunnetun Kekäläisen kanssa jäi tuolloin 18-vuotiaan Dubois'n mieleen.

– Hän tekee kaiken aina joukkueen parhaaksi. Hän on hyvin viisas ja varannut hyvin, sen vuoksi meillä onkin paljon hyviä nuoria pelaajia. Hän on rauhallinen, mutta silti pelästyin melko pahasti, kun tapasin hänet ensimmäisen kerran. Onneksi ensireaktio osoittautui aivan vääräksi, Dubois heitti lopuksi pilke silmäkulmassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle