Ennätys yllätti tyttöleijonasankari Ekoluoman, joukkueen esitys ei − "Meillä ei katkennut selkäranka missään vaiheessa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Emma Ekoluomasta tuli eniten yksissä tyttöjen MM-kisoissa pisteitä tehnyt suomalainen.
Emma Ekoluoma iski jälleen maalin, kun Suomi eteni puolivälierästään MM-kisojen välieriin. Kärppähyökkääjä nousi nyt yksin eniten pisteitä yksissä tyttöjen kisoissa tehneeksi suomalaispelaajaksi.

Suomi kukisti Slovakian tyttöjen MM-kisojen puolivälierässä maalein 2−0 ja eteni lauantaina edessä oleviin välieriin. Tyttöleijonien tähtihyökkääjä Emma Ekoluoma oli onnensa kukkuloilla matsin jälkeen.

− Todella hyvä fiilis, että saimme kairattua voiton tuosta! Pelasimme muutenkin hyvän pelin, joten tästä on hyvä jatkaa.

Tyttöleijonat hallitsi peliä Slovakiaa vastaan, mutta vastustajakin sai omat paikkansa luotua kohti Kerttu Kuja-Halkolan vartioimaa Suomen maalia.

− Meillä taisi olla vähän enemmän kiekonhallintaa ja pystyimmekin pysymään hyvin kiekolla. Meillä ei katkennut selkäranka missään vaiheessa, Ekoluoma analysoi.

Slovakiaa vastaan kaikki Suomen neljä ketjua loivat tilanteita Livia Debnarován työpisteellä.

− Pystymme hyvin pelaamaan joukkueena, oli ketjussa sitten ketä tahansa vierellä. Itsellä on tietysti hyvä tilanne, kun ei ole ketju muuttunut. Tietää entistä paremmin, missä kaverit viilettävät kentällä, Ekoluoma tuumi luottavaisena omaan joukkueeseensa.

Tulisen ketjun säkenöivä voima

Mikäli päävalmentaja Mira Kuisma ei vedä hatustaan täysin höpsähtänyttä jänistä, pysyy Ekoluoman, Julia Kuusiston ja Abigail Byskatan hyökkäyskolmikko yhdessä turnauksen loppuun asti. Sen verran kovassa vireessä vitja on ollut, että Ekoluoma on paukuttanut toistaiseksi kisojen neljässä ottelussa tehot 7+2=9. 

Lukema oikeuttaa Tyttöleijonien MM-kisahistoriassa eniten yhdessä turnauksessa pisteitä tehneen pelaajan titteliin.

− Onhan se iso kunnia tehdä tällaista historiaa. En olisi uskonut, että itse siihen pystyn, mutta tässä sitä nyt ollaan.

Joukkueen varakapteeni Ekoluoman mukaan ryhmä toimii hyvin yhteen paitsi jäällä, myös otteluiden välisinä aikoina.

− Meillä on tosi hyvä porukka ja tulemme kaikki toistemme kanssa toimeen. Kaikki pystyvät juttelemaan jokaisen kanssa, eikä ole minkäänlaisia ongelmia, Ekoluoma kiitteli.

Vielä haastatteluhetkellä ei ollut varmaa, kenet Suomi välierässä kohtaa. Todennäköistä kuitenkin on, että vastus on joko Yhdysvallat tai Kanada.

− Ihan sama kumpi tulee vastaan, niin täysillä lähdemme haastamaan. Kunhan pidämme hyvän vireen päällä, pystymme ihan varmasti haastamaan kumman tahansa ja tekemään lisää historiaa, Ekoluoma täräytti.

Tyttöleijonat ei ole koko alle 18-vuotiaiden turnauksen historiassa edennyt kertaakaan finaaliin asti. Pronssimitaleita sillä on vuosien varrelta kolme.

» Lähetä palautetta toimitukselle