Emma Katajamäki haluaa löytää kadonneen peli-ilonsa Ilveksessä – "Mietin jopa lopettamista"

Naisten Liiga / Haastattelu
Emma Katajamäki kiekkoili edelliset kuusi kautta HPK:ssa. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela

Naisten Liigan kausi 2023–24 pyörähti käyntiin viime viikonloppuna Espoossa pelatulla avausturnauksella. Yhdeksän joukkueen sarjassa ennakolta keskikastiin, kovimpien mestarisuosikkien haastajien porukkaan povattu Ilves aloitti kautensa kahdella voitolla.

Avaustapahtuman ensimmäisessä ottelussaan se kukisti KalPan niukasti 1–0 ja toisessa kamppailussaan Kiekko-Espoon jatkoajalla maalein 3–2. Ilves-paitaan täksi kaudeksi siirtynyt Emma Katajamäki oli tyytyväinen joukkueensa kauden avaukseen.

– Todella hyvä. Kuudesta pisteestä saimme viisi, ja vielä kovilta joukkueilta, niin oli kyllä todella hyvää tekemistä joukkueelta, tuore Ilves-peluri totesi.

Katajamäki siirtyi Ilvekseen HPK:sta, jossa tämä oli viettänyt edelliset kuusi kautta. Siirrollaan alavutelaislähtöinen kiekkoilija halusi uusia tuulia pelaajauralleen.

Hämeenlinnasta Tampereelle hän ei kuitenkaan muuttanut, vaan jatkaa asumista Vanajaveden rannalla, mutta ratkaisuunsa vaihtaa joukkuetta Katajamäki on ollut tyytyväinen.

– Halusin uutta intoa ja motivaatiota itselleni. Asun Hämeenlinnassa ja kuljemme sieltä "Salen" (Salla Sivula), Nooran (Oksanen) ja Riikan (valmentaja Noronen) kanssa nelistään Tampereelle. Olemme töissä Hämeenlinnassa. Vielä on ainakin tuntunut todella hyvältä ja oikealta ratkaisulta.

Uudesta joukkueestaan ja joukkuekavereistaan Katajamäellä on pelkkää positiivista sanottavaa. Pukukopissa vallitsee hyvä tunnelma ja ryhmä on täynnä mahtavia ihmisiä.

– Todella hyviä tyyppejä. Tuolla on todella hyvä meininki ja joukkuehenki. Olen tykännyt todella paljon olla tuolla mukana. Kaikki ovat omia ihania persooniaan, Katajamäki kiitteli.

Katajamäki odottaa Ilveksen kamppailevan tällä kaudella tasaisesti kaikkien kanssa. Tavoitteena siintävät mitalipelit.

– Että pystyisimme joukkueena haastamaan kaikki ja pelaamaan keväällä mitalista.

Henkilökohtaisella tasolla toiveissa on kehittyminen pelaajana, suurempi rooli ja peli-ilon löytäminen uudelleen. Peli-iloaan kadottanut Katajamäki harkitsi jo lopettamistakin, mutta siirto Ilvekseen toi kaivattua muutosta, sillä motivaatiota pelaamiseen löytyi yhä.

– Kasvattaa omaa roolia ja löytää peli-ilo uudelleen. Että tämä on oikeasti hauskaa. Mietin jopa lopettamista, mutta onneksi aukesi tällainen mahdollisuus, että pääsin Ilveksen mukaan.

– Ehkä se, kun olin ollut kuusi vuotta HPK:ssa, niin tarvitsin jotain uutta. Minulla oli vielä motivaatiota jatkaa, Katajamäki avasi.

Avausviikonlopun jälkeen toisena oleva Ilves jahtaa seuraavan kerran pisteitä lauantaina, kun se matkaa RoKin vieraaksi Rovaniemelle. Lappi Areenassa pelattava ottelu alkaa kello 16.

Muokattu: 15.9.2023, kello 17.55: Katajamäki on alavutelaislähtöinen, ei seinäjokelaislähtöinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle