Emilia Vesan luistin liikkui − Kanadan vielä nopeammin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Emilia Vesa oli Kanadaa vastaan liukas
MM-kisojen avauksessa peli oli vauhdikasta ja Suomen jalkakin liikkui mukavasti, vaikka loppua kohden vähän hyytyikin. Illan yksi liukkaimmista oli kolmosketjun laituri Emilia Vesa.

Kotoisessa liigassamme HIFK:ta tulevalla kaudella edustava Emilia Vesa oli harmillisesti joukkueensa harvoja onnistujia Naisleijonien ja Kanadan välisessä turnauksen avauspelissä.

Suomi oli turnausvalmisteluissa painottanut tiivistä ja liikkuvaa viisikkopeliä. Kärkiketjujen harteilla lepää toki paljon, mutta taustatukeakin tarvitaan, jos halutaan mennä pitkälle. Liikkuvaa peliä Suomi esittikin, ja neljän ketjun liike riitti ainakin ajoittain.

Yksi illan tyydyttävällä tasolla suorittaneista oli juuri noista alemmista ketjuista − hieman pienemmällä peliajalla hääräävä 21-vuotias Vesa. Laitahyökkääjä itse myötäili kehua liukkaasta jalasta illan pelissä.

– Ihan mukavasti liikkui jalka, mutta niin teki vastustajallakin.

Näin tosiaan oli. Suomella oli ajoittain haasteita päästä omista pois, etenkin toisessa erässä, jossa Kanada pyöritti kiekkoa lähes yksin 15 minuutin ajan. Kuten monesti aiemminkin. Vesalla on yksinkertainen ratkaisu ongelmaan.

– Pitää pelata vielä suoraviivaisemmin ja hyödyntää joukkueessa olevaa luisteluvoimaa.

Lauantain iltapäivä karkeloissa sitä tosiaan tarvittaneen, sillä vastassa on toinen kova pohjoisamerikkalainen jätti, Yhdysvallat. Vesa luottaa Suomen mahdollisuuksiin maailmanmestariakin vastaan.

– Tämä peli antoi luottoa meidän kykyihimme. Uskon meidän pystyvän haastamaan heidät todenteolla, katsellaan vähän videoita, niin eiköhän siitä hyvä tule.

Suomi pystyi kyllä jollakin tasolla haastamaan Kanadan, mutta huolellisuus ja tarkkuus kiekon kanssa kääntyi jälleen kerran vaahteralehtien eduksi. Viimeisen maalinsa Kanada iski tyhjiin.

Suomi kohtaa Yhdysvallat lauantaina klo 16.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle