Ella Viitasuolle arvokisauran avausmaali: "Tuollaisista onnistumisista pitää ottaa energiaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ella Viitasuo oli tappio-ottelun jälkeen vähäsanainen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomella ei ollut tiistaina paras päivänsä, kun Kanada jyräsi voittoon 6−1-lukemin. Pieniä ilonaiheita vaikean illan keskelle kuitenkin saatiin, kun puolustaja Ella Viitasuo viimeisteli arvokisauransa ensimmäisen maalin tarkalla laukauksella.

Kanadan piti olla ennakkoon Suomelle USA:ta sopivampi vastus, mutta taistelusta tuli vaikea, kun fyysiset kanadalaiset jyräsivät usealta kaistalta Suomen maalille.

Juuri fyysiset otteet olivat yksi niistä osa-alueista, jossa suomalaiset jäivät tiistai-iltana aavistuksen jälkeen.

− He voittivat kaksinkamppailut selvästi. Jos häviät monta sellaista, niin aika vaikeaa on voittaa. Pitää ehdottomasti lähteä sillä ajatuksella eteenpäin, että voitamme henkilökohtaiset kaksinkamppailut, puolustaja Ella Viitasuo pohti ottelun jälkeen.

− Kanadalaiset pääsivät todella kovalla vauhdilla alueelle, emmekä pystyneet heitä aina hidastamaan. Tiedämme pystyvämme parempaan, ei ole ainakaan fyysisestä kunnostamme kiinni.

Digitaalien pysähtyessä aikaan 42.42, oli Viitasuon ja Suomen joukkueen kuitenkin mahdollista tuulettaa toviksi. Viitasuon tarkka rannelaukaus upposi kanadalaismaalin yläkulmaan, eikä Shannon Szabados ehtinyt reagoida.

− Kävimme ennen peliä läpi, mihin kannattaa ampua ja ylös yleensä menee. Saimme siitä ehkä pienen boostin, mutta harvemmin Kanadaa enää tuossa vaiheessa kiinni otetaan. Tuollaisista pienistä onnistumisista pitää kuitenkin ottaa energiaa. Lämmitti se maali toki hieman myös henkilökohtaisesti, Viitasuo puheli arvokisauransa avausmaalista.

Suomen joukkueella on keskiviikkona vapaapäivä, mutta Viitasuolla ei ollut sen kummempia suunnitelmia sen varalle.

− Ladataan akkuja ja valmistaudutaan seuraavaan peliin. Ei tässä sen kummempia.

» Lähetä palautetta toimitukselle