Elisa Holopainen iski avausmaalinsa aikuisten arvokisatasolla: "Maali vei jännityksen kokonaan pois"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Elisa Holopainen teki debyyttinsä naisten arvokisatasolla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomi taisteli hallitsevaa maailmanmestari USA:ta vastaan tasaisesti kaksi ensimmäistä erää, mutta päätöserän romadus vesitti haaveet historiallisesta voitosta. MM-debytantti Elisa Holopaiselle ottelu oli silti ikimuistoinen, sillä hän viimeisteli ensimmäisen maalinsa naisten arvokisoissa.

Suomi aloitti MM-kotiturnauksen avausottelun Yhdysvaltoja vastaan väkevästi. Ennakkoluuloton karvaus ja aktiivinen hyökkäyspeli tuotti heti tulosta. Ajassa 09.28 Suomi siirtyi johtoon, kun nelosketju pelasi loistavan vaihdon, vieden Suomen 1−0-johtoon 17-vuotiaan Elisa Holopaisen maalilla.

Osuma oli nuorelle hyökkääjälle naisten arvokisauran ensimmäinen. Syötön maaliin antoi Viivi Vainikka, niin ikään 17-vuotias MM-debytantti.

− Saimme siinä ensimmäisessä erässä hyvän hyökkäyksen ketjullamme, kiekko vähän pomppi ja karkaili, mutta tuli lopulta maalin eteen ja pistin paikasta sisään, Holopainen kertasi maaliaan.

Runsaslukuinen kotiyleisö räjähti tuulettamaan avausmaalia, mikä oli luonnollisesti myös Holopaisen mieleen.

− Olihan se hieno hetki. Maali helpotti, ja se vei jännityksen viimeistään kokonaan pois. Oli kivaa, kun oli paljon porukkaa katsomossa.

Elisa Holopainen vei Suomen johtoon avauserän puolivälissä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Holopainen pääsi pelaamaan samassa ketjussa yhdessä Vainikan, alle 18-vuotiaiden MM-kisoista tutun tutkaparin kanssa. Suorittamisesta löytyi hyvää, mutta parannettavaakin toki on.

− Hyökkäyksiinlähdöt, hyökkäyspelaaminen ja kun hoidamme omassa päässä omat ruutumme kunnolla, niin hyvä tulee. Jokaisessa tilanteessa piti olla valmis antamaan kaikkensa, Holopainen pohti.

Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski tuumasi joukkueen aamujäiden jälkeen, ettei usko joukkueen nuoriso-osaston juuri jännitystä tuntevan. Holopainenkaan ei myöntänyt, että pelipäivänä olisi ollut liiemmin perhosia vatsassa.

− Ei tänään juurikaan jännittänyt, mutta enemmänkin eilen oli sitä jännitystä päällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle