Elias Pettersson ei kanna kaunaa hänet viime kaudella teloneelle Jesperi Kotkaniemelle: "Se on mennyttä"

NHL / Haastattelu
Elias Pettersson johtaa Canucksin tavoitetta palata pudotuspeleihin.
Kuva © Getty Images
Vancouver Canucksin nuori supertähti Elias Pettersson on tyytyväinen joukkueensa tämän kauden ilmeeseen. Vaatimattoman oloinen ruotsalainen on itse ollut joukkueen ehdottomia johtohahmoja vakuuttavilla tuloksilla.

Kun Vancouver Canucks pelasi ennen eilistä ottelua edellisen kerran Montréalissa, suurimmaksi puheenaiheeksi nousi tilanne, jossa Jesperi Kotkaniemi kaatoi Canucksin ruotsalaistähden Elias Petterssonin sillä seurauksella, että Pettersson loukkaantui liki kahden viikon ajaksi.

Tällä kertaa Kotkaniemi ei kuitenkaan päässyt mittelemään Petterssonia vastaan, sillä nuori porilainen passitettiin AHL:ään tovi sitten. Pettersson kuitenkin kuittaa lyhyesti, ettei mieti enää kyseistä tilannetta viime vuodelta.

– Se on mennyttä, eikä enää vaivaa minua.

Tällä kaudella Pettersson on välttynyt vammoilta ja takonut uransa toisella NHL-kaudella 61 ottelussa raudanlujat tehot 25+34=59.

– Oma kauteni on ollut hyvä. Mielestäni meillä olisi joukkueena vielä enemmän annettavaa, vaikka sijoitus on ihan hyvä tällä hetkellä.

– Tunnen pelaamiseni varmemmaksi kuin viime vuonna, ja tietenkin koen kehittyneeni viime kaudesta, 21-vuotias ruotsalainen tuumii.

Pudotuspelipaikka vahvasti Canucksin hyppysissä

Canucks on ollut koko kauden ajan tiukasti pudotuspelipaikassa kiinni, eivätkä parantuneet esitykset viime kausiin peilaten ole sattumaa.

– Meillä on ollut enemmän itseluottamusta tällä kaudella, ja olemme tehneet paljon töitä menestyksen eteen.

– Olemme entistä kokeneempia ja saaneet kehitettyä peliämme, Pettersson avaa Canucksin onnistuneen kauden saloja.

Petterssonin tehoketjun oikea laitahyökkääjä Brock Boeser on pahimmassa tapauksessa loppukauden sivussa, mutta Canucks löysi hänelle korvaajan ennen siirtorajan umpeutumista, kun Tyler Toffoli liittyi joukkueeseen.

Toffolin alku Petterssonin ketjussa yhdessä J.T. Millerin kanssa on ollut lupauksia herättävä, ja entinen Kings-pelaaja iski ratkaisumaalin jatkoajalla Canadiensia vastaan.

– Hänen kanssaan on ollut hauska pelata. Hän on hyvä maalintekijä, ja olemme löytäneet jo hyvin toisiamme, vaikka olemme pelanneet vasta muutaman pelin yhdessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle