Elämänsä kautta pelaava Aku Räty nauttii olostaan Ilveksessä − "Saan paljon vastuuta ja vierellä pelaa huippuäijiä!"

LIIGA / Haastattelu
Tälle kaudelle tuttu näky: Aku Räty tuulettaa joukkueensa maalia, kuten eilen TPS:ää vastaan avausmaalia.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Aku Räty on noussut Tampereen Ilveksessä joukkueen eturivin mieheksi ja takoo pisteitä kovassa ketjussa yhdessä Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan kanssa. Rädyn mukaan huikeat pelikaverit ja iso vastuu ovat tuoneet onnistumisia ja sitä kautta valtavasti lisää itseluottamusta.

TPS vieraili toisen kerran viikon sisällä Nokia-areenalla ja pelin kaava oli samanlainen molemmissa peleissä: TPS puolusti kurinalaisesti niin Tapparaa kuin nyt Ilvestäkin vastaan.

Ilveksen avausmaalin tehnyt Aku Räty antoi myönteistä palautetta oman joukkueen hyvän puolustuspelin lisäksi vastustajalle.

− TPS on todella sitoutunut porukka, kuten Jussi Ahokkaan porukat aina. Ei ole helppo päästä maalipaikoille, kun vastustaja taistelee jokaisesta irtokiekostakin kynsin hampain. Joukkue puolustaa koko ajan sääntöjen rajamailla. Kamppailuvaade heitä vastaan on todella kova ja heillä on hyvä maalivahti, Räty kehui.

Räty piti erittäin tärkeänä saada kolmen pisteen voitto taistelussa sarjan kärkisijoista. Edellinen JYP-peli oli kolmen pisteen voitto, mutta sitä ennen joukkue menetti useammassa pelissä pisteitä varsinaisen peliajan tasapelien myötä.

Nyt, kun Rädyn piste-ennätys on mennyt jo rikki, on hyvä analysoida, mitä eroja Kärppien ja Ilveksen välillä on, kun pelillinen hyppäys on ollut näin suuri.

− Ilveksessä pelataan vähän hyökkäävämpää jääkiekkoa, mutta kyllähän suurin ero on siinä, että täällä olen saanut muun muassa ylivoimavastuuta ja kyllähän se totuus on, että ylivoimalla paljolti nykyään tehopisteet tehdään.

− Toinen on, että Nokia-areenan kaukalo on vähän pienempi kuin Raksilassa. Tuntuu, että pienempi kaukalo on minulle sopinut hyvin ja se on ollut muutenkin hyvä, jotta saa opeteltua pieneen kaukaloon, kun tavoitteet ovat kuitenkin Pohjois-Amerikassa.

− Iso merkitys on ollut myös paljon vähäisemmällä matkustelulla. Oulusta, kun matkustettiin, niin aina lähdimme peliin edellisenä päivänä ja hotellissa oloa tuli paljon. Täällä matkat ovat melkoisen lyhyitä ja jää palautumiselle paljon enemmän aikaa.

Vapaa-ajalla luonto ja penkkiurheilu maistuvat

Nokia-areena saa myös varauksettomat kiitokset Aku Rädyltä ihan, kuten Ilveksen kannattajatkin, joita on ollut peleissä sankoin joukoin. TPS-pelissä yleisöä oli 6 732 katsojaa, joka on Ilveksen mittapuulla kauden pienimpiä yleisömääriä, mutta muihin seuroihin nähden tuokin lukema on todella kova.

Oulun mies kertoo viihtyneensä Tampereella muutenkin oikein hyvin. Järvet ja luonto ovat tehneet vaikutuksen. Mies kertoo pyöräilevänsä paljon ja toteaa, että Ouluun verrattuna Tampere on haasteellisempi pyöräillä, kun tuntuu, että joka suunnassa on mäkiä.

Vapaa-ajalla hän on käynyt katsomassa kovassa Tampereen palloilutarjonnassa pesäpalloa ja salibandyä. Koripallomiehenä Pyrinnön kotiluola Pyynikillä on aikeissa käydä katsastamassa.

− Nyt kuitenkin fokus on omissa peleissä ja meillä on tällä joukkueella mahdollisuudet vaikka mihin. Sarjassa on monta kovaa joukkuetta, jotka voivat onnistuessaan viedä mestaruuden ja me olemme yksi niistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle