"Eihän tappioasemassa ole enää mitään hävittävää" − Ilveksen ykkössentteri Arttu Ruotsalainen antoi omilleen kotiläksyn kohti kevättä hurjan nousun jälkeen

LIIGA / Haastattelu
Arttu Ruotsalainen syötti Ilveksen tärkeän kavennusosuman.
Kuva © Saana Hakala
Ilves iski Tapparaa vastaan kaksi maalia kolmannen erän kahden viimeisen minuutin aikana. Hurja kiri riitti lopulta yhteen sarjapisteeseen. Tupsukorvien kärkisentteri Arttu Ruotsalainen avasi syitä, miksi nähdynlainen venyminen onnistuu tämän kauden Ilvekseltä.

Ilves nousi Tapparaa vastaan 1−3-tappioasemasta tasoihin kolmannen erän viime minuuteilla. Yleensä kirvesrinnat ovat se joukkue, joka kurittaa vastustajaansa yhtä raadollisella tavalla.

Eemeli Suomen 2−3-kavennuksen alusti Arttu Ruotsalainen. Hetkeä myöhemmin Matias Maccelli toi Ivleksen tasoihin.

Maalien välillä Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä otti hetkeksi Lukáš Dostálin maalilta pois ja antoi Eetu Mäkiniemelle torjunta-aikaa. Kyse oli taktiikasta, sillä Ilves oli käyttänyt jo aikalisänsä.

− Saimme siinä pari sekuntia huilattua ja iskimme limpun uudestaan uuniin.

Ilves teki Tapparaa vastaan tempun, jonka kirvesrinnat tekevät usein vastustajilleen Hakametsässä. Molemmat kolmannen erän osumat syntyivät ilman maalivahtia.

− Saimme hyvin rauhoitettua pelin kuudella viittä vastaan. Haimme ratkaisua vedon kautta ja laitoimme kiekkoa maalille. Voitimme irtokiekot ja niistä sattui pomppimaan sisään.

Rohkeus toi Ilvekselle tulosta

Tupsukorvien itseluottamus on kaikesta päätellen tällä hetkellä tapissa.

− Eihän tappioasemassa ole enää mitään hävittävää. Pitää laittaa äijiä ja kiekkoa maalille. Muutoin pelissä annoimme Tapparalle vähän liian helposti heidän maalinsa.

Tappara hallitsi runkosarjan toiseksi viimeisen paikallisottelun alkua. Ruotsalaisen mieleen tuli takaumia edellispelistä.

− Emme päässeet ihan alusta liikkeelle ja olimme vähän jäljessä. Samanlainen fiilis oli Lukko-pelissä. Emme päässeet pyörimään tänään Tapparan alueella. Ylivoima oli myös hieman heikkoa tuota loppua lukuun ottamatta.

Pelikatkot loistivat poissaolollaan kamppailun ensi hetkillä. Tahti oli paikoin melko tiukka.

− En tiedä, vaikuttaako tuollainen juurikaan. Siinä on niin sisällä pelissä, että on aina valmis hyppäämään askiin, kun käsky käy. Ehkä siinä vähän vähemmän huilia tulee, Ruotsalainen tuumi.

Keskushyökkäjällä oli mielessään, mitä joukkueen on painettava mieleensä ratkaisupelejä ajatellen.

− Täytyy olla alusta asti ytimessä. Kevättä kohti ei ole varaa antaa parin maalin kaulaa vastustajalle, sillä joka pelissä kahden maalin takaa tuleminen on raskasta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle