"Ei se raha mitään muuta" – Miro Heiskanen ei ota paineita jättisopimuksesta, vaan aikoo palata entistä parempana Stars-paitaan

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Miro Heiskanen aikoo yltää kasvavien odotusten mittaisiin tekoihin.
Kuva © Getty Images

Miro Heiskasen tilipäivät eivät ole jatkossa entisenlaisia. Hän allekirjoitti kolmannen NHL-kautensa jälkeen heinäkuussa tuhdin, kokonaisarvoltaan lähes 70 miljoonan dollarin jatkosopimuksen Dallas Starsin kanssa. Kahdeksanvuotinen sopimus nostaa nuoren suomalaisen NHL-puolustajien palkkaeliittiin.

Maajoukkueen kesätapaamisessa Hämeenlinnassa Heiskanen iloitsi molemminpuolisesta tyytyväisyydestä sopimuksen syntymiseen. Muhkea 8,45 miljoonan dollarin vuotuinen keskipalkka ei hänen mukaansa vaikuta elämään tai pelaamiseen suuremmin.

– Olen tykännyt olla Dallasissa ja näen, että meillä on aika hyvä jengi. Ei se raha mitään muuta, samanlainen tyyppi olen vieläkin. Tavoitteena on olla parempi koko ajan ja jatkaa työntekoa, mulla on pitkä matka siihen, mitä pystyn olemaan, Heiskanen pohtii.

Supertähtiluokan sopimus kasvattaa jo ennestään korkealla olleita odotuksia, mutta tähtipuolustaja itse ei anna ulkoisille paineille painoarvoa.

– Sopimus ei tuo paineita. Tai jotkut voi niitä luoda, mutta en sitä itse mieti sen enempää. Olen vaan innoissani tilanteesta, haluan tietysti auttaa joukkuetta jatkuvasti enemmän.

Miro Heiskanen nautti maajoukkuetapaamisen rennosta kiireettömyydestä.

Roima palkankorotus tulokassopimuksen ja huippukausien jälkeen oli Heiskasen osalta itsestäänselvyys. Neuvotteluosapuolet löysivät nopeasti yhteisymmärryksen myös maksimipituisesta yhteistyön jatkosta. Heiskanen ei epäröinyt sitoutua Starsiin kahdeksaksi kaudeksi.

– Halusin itsekin pidempää sopimusta ja Dallaskin halusi pitkän tehdä, niin se oli hyvä. Olen viihtynyt seurassa ja meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa, se oikeastaan ratkaisi paljon, että halusin pidempään olla siellä, Heiskanen toteaa.

Vahvasti suomalaisväritteinen Stars pelasi Heiskasen kahden ensimmäisen kauden aikana mallikkaasti pudotuspeleissä, mutta päättyneellä kaudella edellisvuoden finaalihuuma vaihtui pettymykseen joukkueen jäätyä kokonaan rannalle Stanley Cup -väännöistä.

Takaiskua on pureskeltu huolella, mutta Heiskanenkaan ei löydä yksittäistä käännettä hyvin alkaneen kauden jälkipuoliskon epätasaisuuteen. Hän uskoo kuitenkin aiemman tuloskunnon löytyvän uudistuneella ryhmällä.

– Vaikeaa sanoa yksittäistä asiaa, pelattiin yksinkertaisesti huonommin hyvän alun jälkeen. Pienestähän se jäi kiinni, pitää pystyä tasaisemmin pystyä pelaamaan, jotta pääsee pleijareihin. Kyllä mulla on sellainen fiilis, että voimme menestyä taas. Meillä on ollut hyvä jengi ja nyt on tullut muutama uusi äijä, muutenkin jengin pitäisi olla aika terveenä.

Tuore sopimus taskussaan Miro Heiskanen aikoo kuitenkin palata Dallasiin entistä väkevämmin eväin. Hän uskoo pitkäjänteisen yksilövalmennuksessa tehdyn työn näkyvän odotusten mukaisina kehitysaskeleina tulevalla kaudella.

– On tullut treenattua aika samalla tyylillä kuin edellisinä kesinä, voima ja nopeus on sellaiset ykkösasiat, mitä olen halunnut parantaa. Vähän tehokkuutta lisää jäälle pitää saada, mulla oli viime kaudellakin ihan hyvin mestoja tehdä enemmän maaleja ja pisteitä, mutta ei aina mennyt sisään, sitä pitää parantaa, Heiskanen linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle