"Ei ole enää jäte-SaiPaa", linjaa JYP-maalivahti Eetu Laurikainen

LIIGA / Haastattelu
Eetu Laurikainen joukkueensa ympäröimänä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

JYP sai perjantai-iltana vieraakseen SaiPan ja siitähän oikein jännitysnäytelmä syntyi. Vieraat onnistuivat hallitsemaan peliä, mutta huolimaton taklaus, ulosajo ja viiden minuutin ylivoima käänsivät ottelun lopulta hurrikaanipaidoille. Ennakkoon olisi voinut odottaa helpompaakin iltapuhdetta jyväskyläläisille.

− Ei ole SaiPaa vastaan ikinä helppoa, aina jotenkin vähän nihkeää. He pelaavat tiivistä peliä ja kääntävät nopeasti. Ei ole enää "jäte-SaiPaa", JYPin maalivahti Eetu Laurikainen toteaa ottelun jälkeen.

JYP on maajoukkuetauon jälkeen napsinut voittoja Liigan kärkijoukkueidenkin kustannuksella, mutta Hippoksen perjantai-illassa se joutui venymään loppusekunneille asti varmistaakseen täydet pisteet. Herää ilmaan kysymys: Olivatko takin kaikki napit kiinni lähdettäessä otteluun selvää altavastaajaa vastaan, kun edellisissä kolmessa ottelussa olivat kaatuneet Lukko, Tappara ja Ilves?

− En usko, että se olisi valmistautumisesta ollut kiinni. Olemme kuitenkin noita muitakin alemman kastin joukkueita vastaan pelanneet hyvin. Ehkä kuitenkin hieman yllätti miten kovaa he tulivat.

Jyväskyläläisten syksy on tosiaan ollut yhtä riemukulkuetta, kun loka-marraskuu välisenä aikana joukkue on hävinnyt 15 ottelustaan vain kolme. Aiempiin vuosiin verrattuna yksi suuri ero on ollut todella villi ja viekas hyökkäyspeli, josta kertoo muun muassa se, että Julius Nättinen johtaa sekä Liigan piste-, että maalipörssiä tehoin 18+13=31. Harjoituksissa päivittäin Liigan kuumimman pyssyn kohtaava Laurikainen, jos kuka tietää miksi Nättisen lavasta verkko usein heilahtaa.

− Älytön laukaus. Siksi se noita maaleja tekee. Itse tietysti harjoituksissa pystyn hänet nollaamaan, Laurikainen heittää pilke silmäkulmassa.

Ainoastaan Nättisen varassa JYP ei kuitenkaan ole ollut, sillä pistepörssin kymmenen parhaan joukossa ovat myös Jerry Turkulainen ja Jani Tuppurainen identtisillä 6+16=22 tehoilla. Samaan aikaan, kun JYP on Liigan eniten maaleja tehnyt joukkue, on sen pelaaminen ollut vahvaa myös omassa päässä. Loka-marraskuussa JYPin reppuun on lyöty keskiarvolta vain 1,8 maalia per peli. Numerot tulostaululla näyttävät, että JYP pystyy voittamaan vuoden pimeimpäänkin aikaan.

− En tiedä mikä tänä syksynä on ollut, mutta hyvä että ei ole tullut synkkää vaihetta. Nämä ovat tärkeitä hetkiä ottaa nimenomaan näitä kolmen pisteen voittoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle