Ei aivan hattutemppua, mutta voitto kuitenkin – Mikko Kaltevan maalit siivittivät JYPille vapauttavat pisteet

LIIGA / Haastattelu
Mikko Kalteva oli perjantai-illan maalitykki.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Harvemmin maalinteossa nähty JYP-puolustaja Mikko Kalteva yllätti ja laukoi kiekon kahdesti verkon perukoille. Myös oman joukkueen esitys tyydytti JYPin monivuotista runkopakkia.

Tappioputkessa tarponut JYP otti huipputärkeän voiton, kun se kukisti SaiPan 5–1. JYPin konkaripuolustaja Mikko Kalteva tykitti avauserässä peräti kaksi maalia, joista jälkimmäinen oli ottelun voitto-osuma.

– Silmät kiinni ja sinne päin, niin kyllä se joskus menee. Olihan siinä paikkoja kolmanteenkin, Kalteva naurahti maaleistaan.

Kaltevan mielestä JYPin esitys kaukalossa oli askel parempaan. Pitkän tappioputken katkaiseminen teki arvatenkin hyvää syyskaudella voittamaan tottuneelle joukkueelle.

– Tänään oli jo hyvää tekemistä ja saimme pidettyä pelin omassa hallussa.

– Kyllähän tämä vapauttaa, kun on pitkä aika voitoista. Ilman onnistumisia ihmistä jäytää, mutta ammennamme nyt tästä, Kalteva hymyili.

Mutta antoiko SaiPa-ottelu oikeaa kuvaa JYPin nykyisestä tasosta varsinkin, kun joukkue hävisi vain kaksi päivää aiemmin selvästi KooKoolle?

– Ainakin pääsimme hallitsemaan enemmän kiekkoa kuin KooKoota vastaan. KooKoo pelasi enemmän viisikkona ja tuli päälle kovempaa, mutta kyllä meidänkin peli kehittyi, Kalteva summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle