Eetu Mäkiniemi siirtyi vastuun ja valmennuksen perässä Ilvekseen: "Pelit ovat menneet jopa paremmin kuin odotin"

LIIGA / Haastattelu
Eetu Mäkiniemi on ollut KOOVEEn kantavia voimia, ja liigavisiittikin on sujunut mainiosti.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigauran voi aloittaa monella tavalla. 20-vuotias Ilves-vahti Eetu Mäkiniemi torjui voitot kahdesta ensimmäisestä pelistään ja oli mukana tekemässä seurahistoriaa.

Ilveksen 2010-luku päättyy voiton tunnelmissa, eikä kiitos kuulu vähiten 20-vuotiaalle maalivahdille, jonka kausi on enimmäkseen kulunut Mestiksessä KOOVEEn vahvuudessa.

Eetu Mäkiniemi torjui joukkueelleen 2−1-jatkoaikavoitot sekä KooKoota että Ässiä vastaan. Nuorukaisen peliesitykset ovat olleet vakuuttavia, ja torjuntavastuu on tuntunut hyvältä.

− Vaikea sanoa, tuleeko tästä tuloksesta tyyli jatkossakin. Kunhan nyt jokainen peli ei menisi jatkoajalle asti, Mäkiniemi hymyili.

− Niin paljon en jännittänyt kuin ensimmäisessä liigapelissäni, mutta onhan tässä Mestikseen verrattuna lisäpotkua.

Kiekko on tarttunut mukavasti varusteisiin KOOVEEn maalilla, ja Mäkiniemi on tällä kaudella päässyt paikkaamaan viimevuotisia vaikeuksiaan. Mäkiniemi on kuluvalla kaudella torjunut kaikkiaan 18 Mestis-ottelussa.

Mikä toi Vantaalta kotoisin olevan ja Jokereiden junioripolun kolunneen maalivahdin Ilvekseen?

− Viime kausi oli hankala, sillä minulle tuli siinä pahoja loukkaantumisia, eikä pelejä kertynyt kunnolla.

− Ilveksestä osoitettiin kiinnostusta ja lähdin lopulta Tampereelle pelien perässä sekä muutenkin pois kotoa asumaan yksin ja opettelemaan uutta. Tarkoituksena on ollut saada pelejä Mestiksessä, mutta vähän yllättäen nämä liigapelitkin ovat kulkeneet näin hyvin. Tiesin, että Lukas Dostalin kisamatkan aikaan saan näyttöpaikan.

Laadukas maalivahtivalmennus on olennainen asia nuorelle vahdille, joka yrittää murtautua liigatasolle. Sellaisen löytäminen ei ole itsestäänselvyys, ja yhteistyö Markus Korhosen kanssa on osoittautunut toimivaksi.

− Jokereiden junioreissa tykkäsin kovasti valmennuksesta, jonka kanssa tein töitä. Mestiksen puolella on  aika ongelmallista, kun resurssit ovat vähäiset, eivätkä valmentajat kulje koko ajan mukana.

Mäkiniemen kyvyt on huomattu myös Pohjois-Amerikan puolella, vaikka nuorukaisella ei vielä ole täysin tarkkaa suunnitelmaa sen suhteen.

NHL-varaus on Carolina Hurricanesin nimissä, vuoden 2017 neljänneltä kierrokselta.

− Viime kesänä kävin siellä development campillä, ja ovat he välillä minuun yhteydessä. Ehkä tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä, että saan rauhassa keskittyä pelaamiseen Suomessa.

20-vuotiaalla kiekkoilijalla on aikaa kehittyä, ja peliesitysten perusteella Mäkiniemen voi todeta olevan oikealla tiellä. Meriittilistalle kertyi jo Ilveksen liigahistorian pisin vierasvoittoputki. Voitto Ässistä oli joukkueelle seitsemäs peräkkäinen vieraskentillä.

− Lähiaikojen tavoitteeni on saada pelejä mahdollisimman paljon ja vakiinnuttaa paikkani Liigassa. Ilveksessä kaikki on ollut uutta tähänastisella urallani.

» Lähetä palautetta toimitukselle