Eetu Laurikainen torjui JYPin kaudelle jatkoaikaa: "Tänään näkyi se sydän"

LIIGA / Haastattelu
Eetu Laurikainen torjui loistavasti tukalassa tilanteessa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Koko kauden upeasti torjunut Eetu Laurikainen oli ottelun ratkaisuhahmo, kun JYP venytti voittonsa myötä ottelusarjan ratkaisun tiistaiksi Raumalle. Laurikainen kuitenkin antoi suurimman kiitoksen koko joukkueelle.

JYPin maalivahti Eetu Laurikainen torjui yhtä laukausta lukuun ottamatta kaikki kiekot sunnuntain kiivaassa pudotuspelitaistelussa Jyväskylässä. Laurikainen korosti me-hengessä ottelun jälkeissä haastattelussa suuresti koko joukkueen yhteistä panosta.

– Meillä on niin kokenut joukkue, että kyllä äijät tietää miten tämä tilanne pitää hoitaa. Tänään näkyi se sydän, me halusimme mennä ensimmäisenä kiekoille ja me haluttiin, että me voitetaan. Varmaan meiltä yksi kauden parhaista peleistä.

Mutta miten JYP kääntää vielä tiistaina koko sarjan voittoisaksi?

– Lähdetään samalla lailla kuin tänään, että me määrätään ja me tullaan sieltä voittajana pois. Mikään muu ei ole vaihtoehto, Laurikainen toteaa yksiselitteisesti.

Eilisen hävityn ottelun jälkeen JYP kävi pitkät keskustelut päävalmentaja Risto Dufvan johdolla. Käärmekeitot purivat hyvin koko joukkueen suoritukseen toisessa ottelussa.

– Eilen oli vähän bussissa palaveria kun tultiin kotiin. Puhuttiin, että tänään pitää haluta mennä kiekoille ja se kyllä näkyi. Äijät todella halusivat tehdä hommia ja ottaa mustelmiakin.

– Koko kausi on puhuttu kaikenlaista, mutta nyt oli ihan viimeinen hetki näyttää, että kaikki haluaa voittaa.

Päätöserään kaukaloon luisteli todella taisteleva kotijoukkue. Laurikaisen mukaan mitään poppaskonsteja ei JYPin kopissa tehty erätauon aikana.

– Oli varmasti kauden paras päätöserä meiltä. Oltiin aktiivisia ja saatiin pitkiä hyökkäyksiä. Ei puhuttu mitään erikoista. Lukolla oli paikkansa toisessa erässä, mutta me saatiin otetta siihen erän loppuun, joten oli helppo jatkaa kolmanteen.

Erotuomarien Antti Bomanin ja Joonas Kovan työskentely ei herättänyt riemunkiljahduksia juuri kenenkään hallissa paikalla olleiden keskuudessa. Myös Laurikainen ihmetteli epätasaista tuomarilinjaa.

– Aika erikoisia jäähyjä oli tänään. (JerryTurkulaisessa roikuttiin koko sen 20 minuuttia mitä se pelasi, ja koko ajan oli maila kainalossa. Siitäkin huolimatta saatiin loistava tulos.

» Lähetä palautetta toimitukselle