Eetu Koivistoinen keskittyy jo seuraavaan koitokseen: "Turha tässä on jäädä voivottelemaan mitään"

LIIGA / Haastattelu
Eetu Koivistoinen teki paluun HIFK:n kokoonpanoon välieräsarjan neljännessä ottelussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Eetu Koivistoisen mukaan erikoistilannepelaaminen tekee tällä hetkellä ratkaisevan eron Tapparan ja HIFK:n välille.

Pitkäperjantai oli HIFK:lle tuskainen joukkueen hävittyä Tapparalle toistamiseen maalein 2–5. Melko selvistä lukemista huolimatta helsinkiläisten avainpelaajiin lukeutuva Eetu Koivistoinen löysi vieraiden esityksestä myös jotakin positiivista. Kamppailun ratkaisuksi muodostui IFK-sentterin mukaan erikoistilannepelaaminen.

– Puolustimme paremmin kuin keskiviikkona. Hävisimme erikoistilannepelaamisen. Otimme tyhmiä jäähyjä emmekä olleet alivoimalla tarpeeksi hyviä.

Kahdessa viimeisimmässä ottelussa Tapparan ylivoima on ollut äärimmäisen tehokasta. Perjantain kohtaamisessa kirvesrinnat osuivat ylivoimalla kolmesti.

Koivistoinen kertoo HIFK:n opiskelleen vastustajansa ylivoimaa ahkerasti videolta, mutta Tapparan jatkuvasti muuttuvat kuviot haastavat alivoimanelikoiden suoriutumista.

– Se vaihtuu koko ajan. He muuttavat sitä, ja me yritämme reagoida siihen. Pieniä juttuja, joita meidän pitää tehdä siinä paremmin.

Koivistoisesta helsinkiläiset ovat pelanneet kelpo alivoimaa, vaikka parantamisen varaa toki löytyy. Viime otteluiden rumat alivoimatilastot ovat osaltaan paljolti myös Tapparan hyvyyttä.

– Onhan heillä hyvä ylivoima, eihän siitä pääse mihinkään. Olemme pelanneet mielestäni alivoimaa hyvin. Nyt on pari peliä ollut vähän heikompaa. Uskon, että olemme maanantaina siinä jälleen parempia, keskushyökkääjä kommentoi sarjassa nähtyä erikoistilannepelaamista.

Samaan aikaan kun Tapparan ylivoima on ollut tuhoisaa, HIFK:n pakkopeli on onnistunut ottelusarjassa vain kerran. Kysyttäessä Koivistoiselta, mitä helsinkiläisryhmän pitäisi omassa ylivoimassaan petrata, on vastaus yksiselitteinen: hankkia lisää ylivoimaa ja viimeistellä.

– Pitää pysyä paremmin kiekossa hyökkäysalueella, jotta saamme sitä kautta vastustajaa rikkomaan, niin kuin saimme kotipeleissä, ja saamme ylivoimaa. En minä mitään muuta lääkettä siihen keksi, Koivistoinen tuumi.

– Sitten kun saamme ylivoiman, täytyy tehdä maali, keskushyökkääjä latasi.

Perjantain voiton myötä Tappara eteni ottelusarjassa jo 3–1-johtoon. Tämä tarkoittaa, että HIFK:n on voitettava kaikki jäljellä olevat ottelut edetäkseen finaaliin.

Haastavasta tilanteesta huolimatta HIFK ei ole missään nimessä luovuttanut. Koivistoisen mukaan tappiot ovat jo taakse jäänyttä elämää ja joukkueen keskittyminen on tiukasti tulevissa kamppailuissa. Keskeistä on saada erikoistilannepelaaminen takaisin uomiinsa.

– Turha tässä on jäädä voivottelemaan mitään. Tiedämme tilanteen ja lähdemme vaihto, erä ja peli kerrallaan rummuttamaan hommaa eteenpäin. Usko on edelleen kova. Jokainen jätkä on valmis lyömään kaiken likoon.

– Jos saamme minimiin ylivoimakerrat ja alivoiman tiiviimmäksi, niin uskon meillä olevan mahdollisuus taistella itsemme finaaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle