Eero Teräväinen pääsi pitkästä aikaa tositoimiin − "Tosi nättiä on päästä pelaamaan taas"

LIIGA / Haastattelu
Eero Teräväinen sai pukea ylleen Pelicansin paidan ensiesiintymisessään uudessa seurassaan.
Kuva © Juuso Koro

Pelicans sai HIFK:sta lainalle puolustaja Eero Teräväisen, jonka edellisestä pelistä oli jo kulunut melkein kaksi kuukautta. 21-vuotias helsinkiläinen pelasi keskiviikkona avausottelunsa Pelicansin paidassa Ilvestä vastaan. Ensimmäisestä pelistä jäi erinomainen olo.

− Oli tosi nastaa pelata pitkästä aikaa! Ei ole vähän aikaan päässyt pelaamaan. Melkein kahden kuukauden tauon jälkeen vähän jännitti ennen peliä, Teräväinen toteaa.

Peli sujui Pelicansilta erinomaisesti kuten myös Teräväiseltäkin. Ottelussa hän merkkautti yhden syöttöpisteen, ja peliaikaakin tuli reilut 16 minuuttia. Pelicans nujersi kärkikamppailussa Ilveksen lopulta numeroin 6−2. 

− Pelattiin todella hyvä peli. Oltiin alussa aktiivisempia, ja saatiin heti ne maalit siihen alkuun. Ehkä se auttoi viemään pelin loppuun asti.

Teräväinen väläytteli jo ensimmäisessä ottelussa uudessa seurassaan kiekollisia taitojaan. Hänellä oli muutama paikka tehdä maalikin, mutta kiekko ei vielä uponnut verkon perukoille. Puolustajaa jäi hieman harmittamaan, ettei paikasta tullut pistettyä kiekkoa maaliin.

− Maalipaikasta olisi voinut ehkä laittaakin. Haatanen laittoi hyvän kiekon päätyyn. Pomppasi siitä maalille, mutta ei tällä kertaa mennyt. 

Kotiutuminen väliaikaiseen joukkueeseen on sujunut erinomaisesti. Joukkueen hyvän ilmapiirin näkee kauas, ja sen on uusi tulokastakin jo huomannut.

− Hyvin olen päässyt mukaan. Vaikka en minä tässä vielä ole montaa päivää ollut mukana. Yhdet jengitreenit ja siitä peliin. Tosi nättiä on päästä pelaamaan taas.

Pelicans sairaslistalla ovat Casimir Jürgens ja Niclas Almari. Lisäksi NHL-lainat Julius Honka ja Oskari Laaksonen ovat poistuneet takaisin seuroihinsa, joten Pelicans todella kaipasi lisää vahvistuksia puolustukseensa. Minkälaisen puolustajan lahtelaisryhmä Teräväisen omin sanoin sai lainalle helmikuun loppuun asti?

− Kiekollisen puolustajan, joka pystyy avaamaan peliä. Näin ainakin kuvailisin itseäni pelaajana.

Pelicans ja Teräväisen pelit jatkuvat perjantaina Isku Areenassa, kun Lahteen saapuu vieraita Lappeenrannasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle