Eemil Erholtz koki kovia USA:ta vastaan − "Muutama hammas on tuolla jossain, en tiedä missä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Eemil Erholtz koki ottelussa kovia vaihtoaition edustalla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

USA:n ja Suomen mittelö puolivälierässä päättyi torstai-iltana Suomen 1-0 -voittoon. Suomen ykkösketjuun otteluun nostettu laitahyökkääjä Eemil Erholtz oli ylpeä joukkueensa suorituksesta ennakkosuosikki Yhdysvaltoja vastaan.

− Pelattiin joukkueena tosi hyvin tänään. Saatiin muutama pitkä hyökkäys ja hieno ylivoimamaali. Annunen oli maalissa todella hyvä. Puolustettiin tiiviisti joukkueena, Erholtz tiivistää voiton avaintekijät.

Kisat tähän asti kolmosketjussa pelannut mikkeliläinen muodosti tässä ottelussa joukkueen nimellisen ykkösketjun Matias Maccellin ja Ville Petmanin kanssa. Erholtz näkee ketjun onnistuneen, vaikkei pisteitä syntynytkään.

− Saatiin heti ekassa vaihdossa kiekko niiden päätyyn ja päästiin paineistamaan. Ihan hyvin kokonaisuutena peli meni, tasaista suorittamista meiltä.

Ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi lopputuloksen lisäksi nousivat useat ylilyönnit. Pelin alkuvaiheessa Kristian Tanuksen rangaistavalta näyttänyt taklaus katsottiin läpi sormien. Ottelun loppusekunneilla USA:n Oliver Wahlström taklasi Ville Petmania selkään ulosajon arvoisesti.

− Muutama kova taklaus niiltä tuli, joku törkeäkin siellä oli seassa. Ei annettu sen vaikuttaa, vaan pidettiin pää kylmänä.

Myös Erholtz sai osansa törkytempuista, kun John Beecher taklasi häntä selkään. Beecher sai tempustaan kahden minuutin jäähyn, vaikka ulosajokin olisi ollut oikeutettu. Erholtz lähti koppiin paikattavaksi tilanteen jälkeen, mutta palasi toiseen erään.

− Kiekko pomppasi jostain korkealta, hain sitä katseellani ylhäältä. Samantien jysähti selkään. Lensin vaihtoaition reunaan suu edellä. Muutama hammas on tuolla jossain, en tiedä missä, Erholtz kertaa tilannetta ja vilauttaa uuden hokihymynsä toimittajalle.