Eemeli Suomi täräytti hatullisen maaleja ennen maajoukkueturnausta: "Ketju on toiminut"

LIIGA / Haastattelu
Eemeli Suomi saalisti kolme tehopistettä Liigan lauantaikierroksella.
Kuva © Timo Savela

Tampereen Ilveksen lauantai-illan sankari oli kultakypärä Eemeli Suomi, joka pamautti hatullisen maaleja tupsukorvien 6–1-voitossa Turun Palloseuraa vastaan.

– Ensimmäisessä (Arttu) Ruotsalainen antoi hyvän passin ja pääsin ylivoimalla laittamaan sisään. Toisessa pääsin laukomaan hyvältä paikalta ja (Teemu) Rautiainen teki hyvän maskin. Kolmas tuli sitten rankkarista, ei siinä sen ihmeempää, Suomi kertasi illan annin.

23-vuotiaan hyökkääjän alkukausi on ollut menestys. 18 peliin Suomi on latonut 13 maalia ja tarjoillut viisi maalisyöttöä. Lisäksi teholukema sojottaa seitsemän astetta plussan puolella.

– Olen pystynyt menemään pelaajana eteenpäin ja ketju on toiminut, joka auttaa paljon. Olen päässyt myös paikoille ja voittanut paljon kamppailuita. Vaikea sanoa mitään yksittäistä syytä hyvään alkukauteen, Suomi perkasi.

Myös Ilves on lähtenyt hyvään liitoon vaikean alkukauden ja valmentajanvaihdoksen jälkeen.

– Olemme käyneet paljon peliämme läpi ja olemme alkaneet pelata joukkueelle. Maajoukkuetauko on hyvää aikaa harjoitella ja pyrimme jatkamaan hyvää virettä sen jälkeen.

Suomen oma maajoukkuetauko kuluu kuitenkin leijonapaidassa. Ilves-kasvatti on pelannut aiemmin urallaan kolme A-maajoukkuepeliä.

– On aina iso kunnia päästä maajoukkueeseen ja näyttämään parasta siellä. Se on siihen hieno tilaisuus, Suomi päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle