Eemeli Suomi keskittyi pitkän tauon aikana jääharjoittelun puutteessa fysiikkaan − "Sen eteen teen töitä, että pystyn pelaamaan jälleen urani parhaan kauden"

LIIGA / Haastattelu
Ilves harjoitteli Hakametsässä.
Kuva © Samuli Huikuri
Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot muovasivat Eemeli Suomen harjoittelua alkuvuoden aikana. Nyt Ilves on palannut pitkän tauon jälkeen jääharjoitusten pariin.

Koronavirus pysäytti koko jääkiekkomaailman, mukaan lukien Liigan, viime keväänä. Joukkueet ovat elokuussa palanneet jääharjoituksiin ja myös Tampereella aloitettiin toden teolla valmistautuminen tulevaan kauteen.

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi palasi pitkän odotuksen jälkeen Hakametsän jäälle hyvällä mielellä.

− Pitkä tauko on takana. On saanut harjoitella oikein pitkän kaavan kautta. Nyt on muutama jääharjoitus ja testejä takana, Suomi kertoo.

Tällä hetkellä jääkiekkoa pelataan tosimielellä vain Pohjois-Amerikassa, sillä NHL:n pudotuspelit ovat käynnissä. Suomi on ehtinyt vilkuilla myös taalajäiden tapahtumia.

− Hyvältä on näyttänyt omaan silmään. Siellä on järjestetty pelit hienosti ja taso on ollut hyvä.

Koronaviruksen myötä asetettuja rajoitteita purettiin kesäksi, jolloin ihmiset pääsivät liikkumaan vapaammin. Syksyä kohti mentäessä on mahdollista, että tartuntamäärät lähtevät jälleen nousuun. Se ei tietäisi hyvää Liigan paluusuunnitelmille.

− Emme me joukkueen kanssa juuri tilannetta seuraa, sillä se haittaisi keskittymistä ja veisi ajatukset pois olennaisesta. Nettiä selatessa uutisilta ei tietenkään voi välttyä. Lähinnä hygieniaan painottuvia asioita olemme joukkueen sisällä terävöittäneet, Suomi toteaa.

Ilveksen kultakypäränä Suomi iski viime kaudella 57 runkosarjaottelussa pisteen per peli. Maaleja syntyi peräti 26 kappaletta.

− Paljon on tullut harjoiteltua erityisesti fysiikkapuolta, kun jäälle ei ole oikein päässyt. Kävin Lempäälässä heinäkuussa muutaman kerran luistelemassa. (Entinen Ilves-puolustaja) Jarkko Näppilä veti minulle ja muutamalle muulle pienryhmätreenejä ennen joukkueharjoituksiin paluuta.

Vaikka Suomi ei ole päässyt kesän aikana jäälle kovinkaan usein, ei hän ole huolissaan pelikuntoon ehtimisestä.

− Jos kausi alkaa lokakuussa suunnitelmien mukaan, niin ei jäätuntuman saaminen ole ongelma. Aika riittää kunnon löytymiseen hyvin. Sen eteen teen töitä, että pystyn pelaamaan jälleen urani parhaan kauden, kapteeni lupailee.

Ilves sijoittui viime kauden keskeytetyssä runkosarjassa neljänneksi. Suomen mukaan kauden keskeytyminen korpesi joukkuetta, vaikka ratkaisu tehtiin pätevin perustein.

− Tavoitteemme on olla yhä parempia alkavalla kaudella, Suomi linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.
Haastattelu
Toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen akuutista koronakurimuksesta: "Ei olisi ollut edes täytemiehillä mahdollista saada joukkuetta kasaan"
12.2.2022 12:33
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että joukkueen vaikea koronatartuntatilanne selvisi vasta perutun paikallisottelupäivän aamuna.

Lue myös