Eemeli Suomi ihmetteli maalinsa hylkäämistä: "Se olisi pitänyt hyväksyä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Eemeli Suomi ohjasi Leijonille 3−1-maalin, joka kuitenkin hylättiin maalivahdin häirintänä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Leijonat oli siirtyä kolmannessa erässä Ruotsia vastaan 3−1-johtoon, kun Eemeli Suomi ohjasi kiekon maalin edestä Tre Kronor -vahti Adam Reidebornin olkapään kautta verkkoon.

Ottelun tuomaristo varmisti ensin videolta, ettei maalia tehty korkealla mailalla. Sitten Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä. Lopulta Suomen täysosuma hylättiin Garpenlövin haaston seurauksena.

− Minun mielestäni kiekko osui olkapäähäni tai päähäni ja meni siitä maaliin. En tiedä, miksi maali hylättiin. Minun mielestäni se olisi pitänyt hyväksyä, arvioi Suomi.

Toisessa erässä Leijonat oli 2−0-johtoasemassa hätää kärsimässä, kun Ruotsi hallitsi peliä. Tre Kronor laukoi erässä peräti 22 kertaa kohti Harri Säterin maalia ja onnistuikin maalinteossa kertaalleen.

− Me saimme siinä muutaman jäähyn. Sitä kautta Ruotsi sai hallinnan ja pelasi hyvin. Onnistuimme kuitenkin puolustamaan ja vain yksi kiekko meni omiin. Kestimme hyvin Ruotsin painostuksen.

Leijonille jäi turnauksesta käteen kaksi varsinaisen peliajan voittoa ja yksi voittomaalikilpailun tappio. Suomi piti turnausta onnistuneena.

− Kai tämä turnaus ihan positiivisesti meni. On tosin vaikeaa arvioida turnausta tarkemmin heti pelin jälkeen.

Hyökkääjä Suomi palaa nyt maajoukkueesta seurajoukkueeseensa Ilvekseen. Ensimmäinen Liiga-peli maajoukkuetauon jälkeen on keskiviikkona kotona Sportia vastaan. Suomi ei osannut vielä sanoa, onko hänellä huomenna vapaapäivä tiiviin Karjala-turnauksen jälkeen.

− Toivon, että saan huomenna levätä. Minun täytyy kysyä mahdollisesta vapaapäivästä päävalmentaja Jouko Myrrältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle