Edmonton tuntee jo "Tiki Talkin", nyt on Heleniuksen vuoro − "Kun on paikka niin yritän pikkuisen jotain niille sanoa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Samuel Helenius pyrkii ärsyttämään vastustajia.
Kuva © Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Nuoret Leijonat eteni Edmontonin MM-turnauksessa finaaliin kukistettuaan Ruotsin välierässä 1−0. Hyökkääjä Samuel Helenius oli iloisella tuulella tiukan matsin jälkeen.

− Erittäin hyvät fiilikset. Tämä on se, mitä lähdimme hakemaan. Huomenna vielä kaikki peliin. Puolustimme tänään hyvin ja kiekot jäivät suojiin. Blokkaukset ovat isossa arvossa meidän joukkueessa. Pysyimme myös hyvin kiekossa vaihtojen aikana.

Finaalin alkuun on haastatteluhetkestä alle 24 tuntia. Heleniukselle ei ollut epäselvää, onko joukkueen tankissa menovettä.

− Luulen, että se on jo valmiiksi täynnä. Tiedämme, millainen peli on tulossa. Kaikki ovat valmiina. Tankki näyttää jo täyttä.

Nuorten Leijonien alivoima on ollut koko turnauksen ajan tilastojen valossa heikkoa ja joukkue on avoimesti myöntänyt sen kehityskohteekseen. Välierässä ääni kellossa muuttui.

− Pelasimme kolmella viittä vastaan hyvin. Saimme korjattua ne pienet asiat, jotka siinä (alivoimassa) olivat pielessä.

Isokokoinen Helenius ei kaihda fyysistä peliä. Ruotsalaisia vastaan iskun paikkoja ei siunaantunut juurikaan.

− Tänään ei tullut niin paljon tilanteita, joissa olisi voinut taklata. Taklaan kyllä aina, kun tulee paikka. En kuitenkaan lähde hakemalla hakemaan. Varsinkin tällaisissa peleissä niitä on turha lähteä hakemaan, jos ei ole paikkaa.

MM-kisakaupunki Edmonton tuntee entuudestaan ainakin yhden suomalaisen, jonka suu kävi tarvittaessa, eikä fyysinen pelikään ollut vierasta. Helenius kulkee mielellään Esa Tikkasen jalanjäljissä Oilersin kotijäällä. Vastustajien varalle on aina varastossa jotain "pientä kivaa", vaikka nuoren miehen kielitaito on värikkään edeltäjänsä "Tikitalkin" kaltaista.

− Yleensä tykkään maalinedustoilla viljellä niitä. Pikkuisen sitä aina vähän pääsee antamaan. Aina, kun on paikka, yritän pikkuisen jotain niille sanoa. Huomenna varsinkin yritän päästä vastustajan pään sisään, Helenius lupasi.

Finaaliottelu Kanadaa vastaan tarkoittaa yhden aikakauden päätöstä suomalaisessa jääkiekossa. Yksi ikäluokka siirtyy junioreista aikuisten kaukaloihin.

− Se on hieno kruunu tälle -02-ikäluokan juniorimaajoukkuepolulle. Matka tulee huomenna kaikilla 2002 syntyneillä päätökseen. Meillä on nälkää paljon ja uskon, että pystymme näyttämään sen huomenna, Helenius tuumasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös