Edellisottelun kyseenalaiset tuomariratkaisut eivät kummitelleet yöllä Tampereelle palanneen Heljangon mielessä

LIIGA / Haastattelu
Heljanko torjui lauantaina mallikkaasti.
Kuva © Saana Hakala
Kirvesrintojen maalivahti Christian Heljanko palasi perjantain sekavan KalPa-ottelun jälkeen voittajan elkein työpisteelleen. Tapparan kotiinpaluu Kuopiosta venähti perjantain ja lauantain välisen yön pikkutunneille.

Tappara kairasi lauantai-illan kotiottelustaan 5−1-voiton SaiPan kustannuksella. Christian Heljanko pelasi maalillaan moitteetta, vaikka viimeisessä erässä Tyler Morley hänet yllättikin.

− Voitot ovat olleet kiven alla, joten päästettyjen maalien määrä voiton tullessa on ihan sama.

Nuori veskari päästi lauantaina siis vain yhden maalin, mutta perjantaina taakse meni neljä kiekkoa.

− Pelasin eilen yhtä hyvin kuin tänäänkin. Kävimme asioita läpi, ja kuulostaahan neljä maalia omiin huonolta. Ei ollut tuuriakaan matkassa, mutta tänään sattui pomppimaan toisin päin.

Perjantain KalPa-ottelussa Kai Kantolan iskemä 3−3-tasoitusosuma, ja ennen kaikkea sen yhteydessä nähty videotarkistus nostattivat tunteita. Heljanko unohti kiistakapulan kuitenkin nopeasti.

− Ei siinä mitään voinut tehdä. Se oli tuomarien päätös. Jos linja on tuo, niin sitten se on. Se on nyt mennyttä. Pääasia, että saimme voiton, ja pelin näyttämään siltä kuin sen pitääkin. Olemme tätä ennen pelanneet ehkä yhden hyvän erän ja tänään pelasimme kaksi todella hyvää.

Lappeenrantalaiset saapuivat Tampereelle vajaalla kokoonpanolla.

− SaiPa oli saanut huilata pari päivää ja me tulimme viime yönä Kuopiosta, joten sillä ei ollut mielestäni merkitystä, että he pelasivat kolmella ketjulla. Saimme valjastettua tunteen puolellemme.

− Jos paiskimme hommia jatkossa niin kuin tänään teimme, alkavat pomput pitkässä juoksussa kääntyä eduksemme.

Tapparan maalivahtitandem on elänyt pitkin alkukautta. Aluksi kokenut Niklas Bäckström availi luukkua Heljangolle, mutta viime peleissä kakkoskopparin roolissa on nähty Kimmo Rautiainen.

− Ei varamaalivahdilla ole omaan tekemiseeni merkitystä. Toivottavasti saamme Bäckströmin nopeasti takaisin riveihin, jotta Rautiainen pääsee pelaamaan Lempäälään. Siellä on hänelle hyvä paikka kehittyä, tiesi Heljanko omasta kokemuksesta.

Tapparalla on nyt kasassa seitsemästä ottelusta yhtä monta pistettä. SaiPa-voitto oli siis sarjassaan kauden toinen.

− Nyt on jatkettava hyviä otteita. Uskon, että mikäli onnistumme jatkamaan tällaisia esityksiä joukkueena ja viemään pelejä, oma tekemisenikin paranee. 

» Lähetä palautetta toimitukselle