Dysin Mayo uskoo tappioiden herättäneen Kanadan: "Emme ole niin hyviä kuin kuvittelimme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mayo on nauttinut ensimmäisestä maajoukkuekokemuksestaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Kanada päätti alkulohkonsa selvään 7−1-voittoon Ranskasta. Päivän aikaisemmat ottelut Helsingissä olivat tehneet ottelun sijoituksellisesti merkityksettömäksi, mutta puolustaja Dysin Mayon mukaan voitto oli henkisesti tärkeä.

Ennen Ranska-kohtaamista Kanada oli hävinnyt kaksi edellistä peliään, kun sekä Sveitsi että Tanska olivat napanneet täydet pistepotit. Näin joukkueella oli vahva herätyksen paikka ennen viimeistä alkulohko-otteluaan, jossa vastassa oli Ranska.

− Meillä oli muutama vaikea peli putkeen ja tuskailimme identiteettimme kanssa. Mutta pääsimme viimeisessä pelissä sinuiksi asian kanssa, puolustaja Dysin Mayo kommentoi.

− Oli tärkeää päästä takaisin siihen ajattelutapaan, miten joukkueemme haluaa pelata. Tästä täytyy jatkaa samalla tavalla jatkopeleissä.

Puolivälierissä Kanadan vastustaja on B-lohkon toiseksi sijoittunut Ruotsi, joten ottelussa nähdään kahden pitkään eliittiin kuuluneen maan kohtaaminen.

− Ruotsilla on kovan luokan kokoonpano, joten ottelusta tulee hieno. Emme voi aliarvioida mitään joukkuetta, sen opimme aikaisemmin tässä turnauksessa. Täytyy vain noudattaa pelisuunnitelmaa.

Kanada matkustaa peliä varten Tampereelle. Mayon mukaan siitä ei seuraa vaikeuksia, ja siirto oli jo ennen turnausta tiedossa.

− Jossain vaiheessa sen oli kuitenkin tapahduttava. On hienoa päästä näkemään uusi kaupunki, eikä se ole meille mikään ongelma.

Mayon mukaan joukkueessa oli nähtävissä vastustajien aliarviointia ennen alkusarjassa koettuja tappioita.

− Sveitsi- ja Tanska-tappiot olivat meille hyvä herätys, että emme ole niin hyviä kuin kuvittelimme.

Mayo ei ole ollut junioritähti, ja nyt menossa oleva MM-turnaus on ensimmäinen, jossa hän edustaa vaahteranlehtipaitoja.

− Kanadan edustaminen on suuri kunnia. En ajatellut sellaista tapahtuvaksi tähän kauteen lähtiessä. Sen takia olen halunnut nauttia jokaisesta minuutista.

Puolustaja teki pitkän työn noustakseen NHL:ään. Junioriuran päätyttyä hän pelasi yhden kauden puoliksi ECHL:ssä ja AHL:ssä, mitä seurasi vielä neljä kautta AHL:ssä.

Tällä kaudella Mayo sai viimeinkin tilaisuuden Arizona Coyotesin riveissä ja onnistuikin maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan.

− Pelasin viisi vuotta farmissa, joten oli mahtavaa saada mahdollisuus NHL:ssä. Yritän tulla paremmaksi joka pelissä ja osoittaa kuuluvani sinne.

Mayo pelasi lopulta kauden aikana 67 ottelua NHL:ssä. Otteet olivat sen verran hyviä, että hän teki helmikuussa kolmen vuoden jatkosopimuksen Coyotesin kanssa. Siitä huolimatta hän on pidättyväinen, ja tietää, että se ei merkitse jatkoa ajatellen paljoakaan.

− Mitään asioita ei voi ottaa itsestäänselvyytenä.

Coyotes sai tälle kaudelle uuden päävalmentajan, kun André Tourigny otti valmennusvastuun joukkueessa. Mayo näkee valmentajanvaihdoksen toimineen hänen kannaltaan.

− Hän tuli leirille ja osoitti luottamusta minuun. Hän sanoi, että saan mahdollisuuden jossain vaiheessa. Se antoi itseluottamusta ja olen siitä tyytyväinen.

Tourigny on Kanadan apuvalmentajana MM-kisoissa, ja Mayon kannalta sopivasti juuri puolustajien peluuttajana.

− On ihan mukavaa, että penkin takana on tuttu mies, jonka kanssa asiat sujuvat.

Mayon turnaus on toistaiseksi sujunut positiivisissa merkeissä, vaikka peliaika on ollut ajoittain rajallinen. Tehotilastossa Mayo on kahdeksan pykälää plussan puolella, mikä oikeuttaa jaettuun kakkossijaan koko turnauksessa.

− En uskonut aluksi olevani täällä, joten luottamuksen hakeminen otti aikaa. Mutta olen menossa parempaan suuntaan. Tehotilasto on hauska tilasto ja olen ollut ajoittain onnekas, Mayo vähättelee omia onnistumisiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle