Dufva vannoi yhteistyön nimeen: “Kun happinaamarit pidetään itsellä päällä, voidaan auttaa kaveriakin”

LIIGA / Haastattelu
Dufvan Sport aloitti tappiollisesti, mutta lupauksia herättävästi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin penkin takana seisoi maanantaina kaikille Liigan ystäville tuttu mies: Risto Dufva. Vierasottelu HIFK:ta vastaan päättyi 4–2-tappioon, mutta siitä huolimatta vaasalaiset pääsevät ponnistamaan loppukauteen positiivisin mielin. Tutun letkeä oma itsensä oli myös valmentaja Dufva.

Risto Dufva hyppäsi alavireisen Vaasan Sportin penkin taakse lyhyellä varoitusajalla. Muutamassa päivässä ei vielä ihmeitä saatu aikaan, vaikka peli-ilme HIFK:n vieraana olikin jo aiempaa parempi. Pohjatyöt toki Vaasassakin on kesän ja syksyn mittaan tehty.

– Itselläni alku on mennyt tutustumiseen, mutta onhan joukkue kuitenkin käynyt kauden aikana paljon asioita läpi, joten ei tämä mikään tabula rasa sentään ollut. On siellä töitä tehty tähänkin asti. Minun kannalta kun ajatellaan, niin nyt tässä kartoitetaan millainen joukkue on käsissä.

Dufvan teesit joukkueen suosta nostamiseen olivat yksinkertaiset: yhteistyö ja rentouden hakeminen. Koko alkukauden tappioita kokenut Sport-miehistö ei toki ole työmaana helppo.

– Tällainen tilanne, jossa joukkue on nyt, koettelee yhtenäisyyttä joukkueen sisällä – niin pelillistä kuin henkistäkin. Sellaista meidän on lähdettävä rakentamaan tilanteesta huolimatta.

– Yritystä on, mutta jotenkin on sisäisesti jännittynyttä. Ymmärtääkseni samaa ongelmaa on ollut koko syksyn.

Kokenut valmentaja toki tiesi, mihin oli ryhtynyt Vaasaan saapuessaan. Tavoitteita loppukaudelle joukkue ei ollut vielä nimennyt, mutta sanavalmis Dufva halusi painottaa nimenomaan prosessia, jolla parempiin tuloksiin päästään.

– Meikäläisen logiikka on se lentokonelogiikka, että kun happinaamarit pidetään itsellä päällä, niin voidaan auttaa kaveriakin. En suostu ottamaan tilannetta raskaasti, apuahan tuossa pelaajat kaipaavat eikä mitään muuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle