Dufva toi tärkeitä elementtejä JYPin pelaamiseen − toivokiekkoa manannut Perrin: "Lopulta kaikki on kiinni henkisestä valmiudesta"

LIIGA / Haastattelu
Perrinin rooli vaihtui vuorokaudessa ykkösketjun laidalta nelosketjun keskelle.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kokenut JYP-hyökkääjä Eric Perrin harmitteli joukkueensa ottelun alun asennetta, mutta toisaalta kiitteli penkin taakse hypännyttä Risto Dufvaa, joka on tuonut jyväskyläläisten tekemiseen erittäin tärkeitä asioita jopa kevään menestystä ajatellen.

JYP oli sanalla sanoen helisemässä Ilvestä vastaan liki täydet kaksi erää. Lopulta jyväskyläläiset taipuivat Tampereella lukemin 3−1. 

Peräkkäisten päivien pelien toisessa osassa Eric Perrinin rooli oli vaihtunut ykkösketjun laidalta nelosen keskelle. Edes valmennusjohdon tekemät ketjumuutokset eivät pelastaneet joukkuetta katastrofialulta.

− Olimme aivan liian pehmeitä. Pelasimme toivokiekkoa ennemmin kuin tosissamme. Toivoimme asioiden tapahtuvan sen sijaan, että tekisimme niiden eteen jotain. Ilves oli valmis pelaamaan.

Perrin kiitteli joukkueensa taistelutahtoa, joka heräsi ensimmäisellä erätauolla keitettyjen käärmekeittojen avulla.

− Ilves piti meidät varpaillamme, ja se riitti heille pitämään kiinni pelistä. Kokosimme rivimme toiseen erään. Päävalmentajamme teki hyvää työtä herätellessämme meitä. Saimme kamppailun painopisteen siirtymään.

JYP sai luotua painetta Antti Lehtosen vartioimalle Ilves-maalille toisen erän lopussa ja kolmas erä oli jo suurilta osin vieraiden hallintaa.

− Lopulta pelasimme parasta peliämme, jota olemme parin viime viikon aikana pelanneet. Loimme paikkoja ja saimme vetoja aikaan. Pidämme huolen, että jatkossa aloitamme pelin tuolla tavalla − emme tavalla, jolla tänään aloitimme.

Dufva toi tunteen ja vaatimustason

Risto Dufva korvasi Lauri Merikiven JYPin påävalmentaja neljä ottelua takaperin. JYP voitti kolme ensimmäistä otteluaan uusvanhan käskijän alaisuudessa.

Perrin antaa ison arvon tutulle koutsille, joka on palauttanut pukukoppiin erittäin tärkeän elementin.

− Hän tuo tunnepuolen mukaan peliin. Hänelle henkinen valmius on tärkeä ja hän huolehtii, että kaikki ovat valmiita pelaamaan. Risto ymmärtää tilanteemme, eikä hän yritä keksiä jääkiekkoa uudelleen tässä tilanteessa. On tärkeää löytää perustaso kaikessa tekemisessä.

− Emme ole missään vaiheessa luovuttaneet tai alkaneet syytellä toisiamme. Kukaan ei ole antanut sellaisen tapahtua. Meillä on paljon kokeneita jätkiä pukukopissa. Se osa joukkuetta on pysynyt vahvana, ja se auttaa meitä jahdissamme.

JYP oli jo jossain vaiheessa likimain ulkona laskuista puhuttaessa kevään ratkaisupeleistä. Nyt Jyväskylästä kajahtaa varoitus, joka kaikkien on syytä kuunnella tarkkaan.

− Lopulta kaikki on kiinni henkisestä valmiudesta ja siitä, miten lähestymme peliä. Olemme tässä vaiheessa uhka mille tahansa joukkueelle, kun lähestymme pudotuspelejä. Tulemme palaamaan parhaalle mahdolliselle tasollemme − se on viesti, jonka muille haluamme välittää, sanoo Perrin päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle