Dominik Hrachovina herättää huomiota torjumalla ja somettamalla − "En jätä miellyttämisen takia asioita sanomatta"

LIIGA / Haastattelu
Hrachovina palasi Tapparaan täksi kaudeksi.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Dominik Hrachovina on pelannut viime kaudet ulkomailla, mutta täksi kaudeksi hän palasi Tapparaan. Maalivahti kertoo Jatkoajalle seikkailuistaan maailmalla sekä värikkäistä otteistaan sosiaalisessa mediassa.

Dominik Hrachovina oli tärkeä palanen Tapparan mestaruusjoukkuetta ennen lähtöään ulkomaille. Kahden kauden aikana hän edusti KHL:n Barys Astanaa (nyk. Barys Nur-Sultan), Sveitsin pääsarjan Ambri-Piottaa ja Tšekin liigan Libereciä.

Tšekkiläinen, mutta nykyisin sujuvasti suomeksi ja jopa tampereen murteella operoiva maalivahti on tyytyväinen paluustaan Tapparaan.

− Mukava olla täällä! Joukkueessa on muutamia tuttuja jätkiä, mutta ovathan asiat kahdessa vuodessa hieman muuttuneet. Joka tapauksessa jokainen kausi tuo omat haasteensa, Hrachovina virkkoo.

Tappara on pelannut harjoituskaudella pääasiassa Pitsiturnauksessa sekä kolmella kolmea vastaan miteltävässä Super Seriesissä. Kuluneista mittelöistä Hrachovinalla on selvä näkemys.

Hrachovina odottaa oikeita jääkiekkopelejä.
Kuva © Samuli Huikuri

− Ne ovat olleet katsojille ja varmasti myös taitaville pelaajille mukava kokemus, mutta mielestäni emme ole vielä pelanneet kunnon jääkiekkoa. Kolmella kolmea vastaan tuli paljon tilanteita ja se olisi voinut mennä omalta osaltani paremmin, mutta toisaalta myös huonommin.

Vuodet ulkomailla ja rohkeat ulostulot

Tšekki pelasi kaksi rikkonaista kautta ulkomailla. KHL:ssä pestin sotkivat loukkaantumiset, jonka jälkeen oli vuorossa pätkäsopimus Sveitsiin. Vasta kotimaansa sarjassa Hrachovina tunsi päässeensä elementtiinsä.

− KHL:ssä minä eikä seura oltu tyytyväisiä loukkaantumisiini. Teiden erkaannuttua menin Sveitsiin, jossa ei tullut juurikaan peliaikaa eikä voittoja. Liberecissä oli mukavaa, kun sain pelata paljon ja pääsin kotiin pitkästä aikaa. Moni asia olisi voinut mennä ulkomailla myös toisin.

Hrachovina on vuoden 2020 aikana ilmaissut mielipiteensä sosiaalisessa mediassa moniin yhteiskunnallisiin asioihin. Hän on ottanut kantaa koronaviruspandemiaan Plandemic-teemalla viitaten salaliittoteorioihin viruksen takana, sekä maailmanpolitiikkaan muun muassa positiivissävytteisellä julkaisulla Unkarin oikeistolaispääministeri Viktor Orbánia kohtaan.

Myös Tuukka Raskin laajalti huomiota herättäneeseen hattuvalintaan Hrachovinalla oli mielipide "boss" eli "päällikkö"-huudahduksen kera.

− Ihmisilllä on kaikenlaisia mielipiteitä. Jotkut asiat maailmassa ovat väärin ja jotkut oikein, mutta minulla on mielipiteeni ja näkökulmani. Jos tässä maailmassa lausuu tietynlaisen mielipiteen tietystä asiasta, saa automaattisesti aika rajua vastarintaa.

Vaikka Hrachovinalla on monia valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä, hän toteaa keskustelevansa asioista mielellään. Sanoipa hän aikoinaan Jatkoajan haastattelussa haluavansa olla poliitikko, ellei pelaisi jääkiekkoa.

− En halua miellyttämisen takia jättää asioita sanomatta. Minulle ei ole väliä, mitä muut ihmiset ovat mieltä asioista. Jos emme ole jonkun kanssa samaa mieltä, niin ei siinä mitään.

− Vaikka maailma menisi suuntaan, johon en halua sen menevän, ei se silti tarkoita eri mieltä olevien ihmisten olevan tyhmiä. Myöskään eri näkökulmat eivät tee ihmisistä toisiaan huonompia, Hrachovina painottaa.

Liiga pitäisi saada alkamaan

Itsekin KHL:ää pelanneella Hrachovinalla ei ollut vahvaa mielipidettä Jokerien tuoreeseen päätökseen jättää menemättä runkosarjan avausotteluun Valko-Venäjälle vahvan kuohunnan keskelle.

− Valko-Venäjällä tilanne on mikä on. Se on pelaajien oma valinta mennä tai olla menemättä. En tiedä asiasta yhtään mitään, niin minun on vaikea ottaa siihen mitään kantaa. Ei pidä lähteä laukomaan mitään, jos ei ole itsellä tietoa asiasta, Hrachovina päättelee.

Maalivahti odottaa innolla Liigan runkosarjan alkua. Hänellä olikin viesti suomalaisille päättäjille.

− Mielestäni teatteri on mennyt hieman liian pitkälle. Toivottavasti päättäjät tekevät sellaisia päätöksiä, että kausi voitaisiin aloittaa. Tietysti meidän on muistettava suojella vanhuksia ja niitä, keillä on sairauksia. Terveiden pitäisi silti voida pystyä elämään normaalisti.

− Toivon, että saamme ihmiset katsomoihin ja aivan varmasti kaikki pelaajat odottavat innolla kauden alkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.
Haastattelu
Toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen akuutista koronakurimuksesta: "Ei olisi ollut edes täytemiehillä mahdollista saada joukkuetta kasaan"
12.2.2022 12:33
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että joukkueen vaikea koronatartuntatilanne selvisi vasta perutun paikallisottelupäivän aamuna.

Lue myös