Divisioonavastustajan kohtaaminen sytyttää Sabres-kapteeni Eichelin – Joukkue on tullut Eurooppaan pelaamaan, ei kurvailemaan

NHL / Haastattelu
Sabres-kapteeni Jack Eichel patistaa joukkojaan takaisin voittojen tielle.
Erinomaisesti kauden aloittaneen Buffalo Sabresin otteet hyytyivät lokakuun lopussa. Kapteeni Jack Eichelin mukaan lepsuiluun ei kuitenkaan ole varaa divisioonavastustaja Tampa Bay Lightningia vastaan.

Buffalo Sabres aloitti kautensa vahvasti ja sinkosi heti alkuun itsensä Itäisen konferenssin kärkeen. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet kuitenkin joukkueelle haastavat, ja Sabresin orastava tappioputki on venynyt jo kolmeen otteluun. Joukkueen kapteeni Jack Eichel pitääkin käsillä olevia Global Series -otteluita potentiaalisena käännekohtana.

− Näiden pelien merkitys on meille valtava. Pari edellistä ottelua on mennyt heikommin, ja niissä New York Islanders oli voitettavissa, kun taas Washington Capitalsia vastaan emme olleet tasollamme.

Joukkue tavoittelee paitsi sivuluisunsa pysäyttämistä, myös neljän sarjapisteen ryöväämistä divisioonavastustaja Tampa Bay Lightningilta. Eichel ennakoikin otteluista intensiivisiä.

− Tässähän on kyseessä divisioonan sisäinen kamppailu. Nämä pelit haluaa pelata aina erityisen hyvin, ja ne ovat aina tiukkoja vääntöjä, joista on nyt jaossa neljä tärkeää pistettä.

− Mielentilan on oltava oikea, sillä divisioonavastustajalle ei ole varaa antaa mitään ilmaiseksi, Sabres-kapteeni niputtaa.

Sabres onnistui haalimaan lokakuussa pisteitä tiukasta otteluohjelmasta huolimatta ja siihen väsymättä: joukkueen lokakuuhun sisältyi muun muassa vieraskiertue länteen, ja kahdella peräkkäisellä viikolla joukkueen ohjelmaan oli merkitty pelit peräkkäisinä päivinä.

Lokakuun lopussa otteet kääntyivät kuitenkin tappiollisiksi. Seitsemällä maalillaan joukkueen maalipörssin kärkipaikan Eichelin kanssa jakava Jeff Skinner kiitteleekin Ruotsin-pelien suomaa taukoa, jota joukkue ei suinkaan ole käyttänyt vain lomailuun.

− Runkosarjan alun otteluohjelma oli todella tiukka, ja nyt vastapainoksi on väljempää. Olemme saaneet latautua ja harjoitella kunnolla, minkä tulokset olemme valmiit tänään näyttämään, Skinner julistaa.

Samoilla linjoilla on myös joukkueen valmentaja Ralph Krueger, jonka mukaan kaikki tarvittava on jo opittu ja tulokset lähtevät taas nousuun energiatasojen muassa

− NHL:ssä tällaiset tauot ovat harvinaisia, ja niistä pitää ottaa kaikki irti. Harjoitusleiriltä asti olemme intensiivisesti ajaneet systeemiä sisään, ja nyt on ollut hyvä hetki antaa pelaajien latautua ja pistää oppimansa käytäntöön.

Epäilykset siitä, että joukkueet reissaavat Eurooppaan vain ponnettomasti kurvaillakseen, hän kumoaa jyrkästi.

− Koko tämän matkan tärkein asia on ollut saada pelaajien keho ja mieli taas täyteen iskuun ja pelata siten parasta mahdollista Sabres-kiekkoa. Odotamme otteluista kovatasoisia ja kamppailuntäyteisiä, ja varmasti Lightning-leirissä koetaan sanoin.

» Lähetä palautetta toimitukselle