Devilsin kärkipuolustaja Sami Vatanen kehuu uutta aisapariaan: "On ollut ihan hyvä kemia tässä alkukaudesta"

NHL / Haastattelu
Vatanen on luottavainen kauden alla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Puolustaja Sami Vatanen aloittaa New Jersey Devilsin riveissä ensimmäisen täyden kautensa ottelulla Edmonton Oilersia vastaan. Suomalainen ei lupaa alkavalle kaudelle poppakonsteja, vaan luottaa, että viime kaudella pudotuspeleihin kantanut pelitapa riittää.

− Samalla taktiikalla kuin viime vuonna. Koetetaan vain tulla henkilökohtaisesti paremmaksi ja toteuttaa vielä enemmän sitä, ja hyvältähän tämä näyttää. Ei vielä mitään sen kummempia jippoja tässä ole. Kovasti tehdään töitä ja koetetaan parantaa kauden edetessä.

Vatanen pelaa lauantaina sveitsiläisen Mirco Müllerin, 23, puolustajaparina. Suomalaisella on allaan lähes 400 NHL-ottelun kokemus, Müller sen sijaan on pelannut neljän edellisen kauden aikana yhteensä 82 NHL-ottelua.

− Hän on isokokoinen kaveri, joka liikkuu tosi hyvin jäällä ja pystyy pelaamaan hyvällä pelisilmällä. Siinä on mukava pelata ja innolla odotan, että mitä hän siellä tekee, Vatanen lausuu.

− Puolustavampi kaveri kuin minä. Hän pystyy auttamaan siinä − varsinkin koollaan, suomalainen lisää.

Vatasen mukaan kaksikko on kauden alla pelannut hyvin yhteen, muun muassa syöttöpelillisesti.

− Pystyy tekemään hyviä syöttöjä, mistä minäkin tykkään. On ollut ihan hyvä kemia tässä alkukaudesta. Nyt vain sitten katsotaan, miten se toimii kun kausi alkaa.

Hart Trophy -voittaja Taylor Hall on pelillisesti yksi joukkueen kantavista pelaajista. Pelipaidassaan Hall kantaa varakapteenin natsaa.

− Kyllähän hän sellainen esimerkillinen johtaja on. Hän kantoi tätä joukkuetta aika lailla reppuselässä viime kaudella. Ei kun vain kiekkoa sinne, niin kyllä maaleja tulee.

Devilsissä C-kirjainta kantaa kokenut Andy Greene. 35-vuotias puolustaja ei paistattele otsikoissa, mutta hänen arvonsa näkyy pukukopin sisällä.

− Hän on kokenut pelaaja ja tietää, miten hommat toimii. Jos on vähän vaikeita jaksoja, niin pystyy sitten auttamaan vähän nuorempaa joukkuetta, Vatanen sanoo.

Joukkue ei ole kokenut paljoakaan vaihtuvuutta viime kaudesta, mutta Vatanen nostaa esille yhden potentiaalisen läpimurtopelaajan.

− Ei meillä viime vuodesta hirveästi ketään muuttunut. Totta kai (John) Quenneville tuli nyt AHL:stä. Hän on kyllä näyttänyt tosi hyvältä harjoituspeleissä. Voi olla sellainen kaveri, joka tullaan näkemään tuolla maalintekotilastoissa sun muissa.

Kysyttäessä lauantai-illan ottelun lopputuloksesta Vatanen ei kiertele vastauksessaan.

− Eiköhän myö voiteta. Voittamaan lähdetään! suomalainen virnuilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle