David Quinn lateli toimittajille Yhdysvaltojen voittoreseptin – "Alamme juomaan jo aikaisin illalla ja palaamme vasta viideltä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
David Quinn on väsynyt jatkuvaan puheeseen pelaajiensa juhlimisesta.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Yhdysvallat eteni MM-kisojen neljän parhaan joukkoon kaatamalla Tšekin. Päävalmentaja David Quinn hämmensi toimittajia ottelun jälkeen kertomalla joukkueensa "todellisesta" voittoreseptistä.

Yhdysvallat eteni MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon voittamalla Tšekin 3–0. Joukkueen päävalmentaja David Quinnin mukaan vastassa oli haastava joukkue.

− Ei ollut helppo peli meille. He puolustivat hyvin keskialuetta ja olivat fyysisiä. Jokaisesta tuumasta täytyi taistella. Heillä oli hyvä pelisuunnitelma, jota he noudattivat laadukkaasti. Onneksi meillä on jätkiä, jotka pystyivät ratkaisemaan harvoista paikoistamme. Olen todella ylpeä joukkueestamme, Quinn kertoi.

Joukkueen salaisuus on Quinnin mukaan kyky pärjätä monella eri tavalla.

− Olemme voittaneet pelejä eri tavoilla. Tämä oli jälleen yksi tapa voittaa. Pidin siitä, kuinka olimme kärsivällisiä, emmekä alkaneet hermoilla ja karkaamaan pelisuunnitelmastamme. Vankka suoritus hyvällä maalivahtipelaamisella, Quinn kertaa.

Joukkue kohtaa välierässä yllättävästi Sveitsin kaataneen Saksan. Välieräottelusta ei San Jose Sharksia NHL:ssä valmentavan Quinnin mielestä tule ainakaan helpompaa.

− Meidän pitää jatkaa samalla tavalla, ellei jopa paremmin. Ei meillä ole mitään salaisuutta voittamiseen. Meidän on pelattava identiteettimme mukaan, osattava ennakoida ja puolustettava hyvin. Kaikki puhuvat nopeudestamme ja taidostamme, joita meillä todella onneksi on. Et voi kuitenkaan menestyä tämänkaltaisissa turnauksissa ilman vankkaa puolustuspelaamista, Quinn kertoo.

Viime vuonna Yhdysvallat pelasi ratkaisuotteluitaan loukkaantumisten rampauttaneella joukkueella. Tänä vuonna tilanne on erilainen.

− Viime turnaus oli erikoinen. Viisi puolustajaamme loukkaantui kesken turnauksen, joten pelasimme kolmella terveellä puolustajalla. Jouduimme laittamaan kaksi hyökkääjäämme puolustajaksi. Silti olimme lähellä voittaa pronssia. Onneksi olemme pysyneet ehjänä, Quinn huokaisee.

Quinn on peluuttanut tänä vuonna puolustustaan tasaisesti jakaen jääaikaa kaikille kokoonpanon kahdeksalle puolustajalle. Se on Quinnin mukaan avain menestymiseen.

− Uskon, että iso syy hyvään puolustuspeliimme on se, kuinka voimme jakaa minuutteja puolustajiemme kesken tasaisesti. Puolustuspelissä tärkeää on kiekon hallitseminen ja siinä olemme onnistuneet, Quinn kertoo tyytyväisenä.

Yhtenäinen Yhdysvallat

Yhdysvallat on osoittanut tässä turnauksessa olevansa tasainen joukkue, josta löytyy ratkaisijoita tarvittaessa jokaisesta ketjusta. Joukkueen yhteishenki on kovalla tasolla, josta kiitos Quinnin mukaan kuuluu joukkueen kapteenistolle.

− Olemme todellinen joukkue. Yhtenäistyimme nopeasti, vaikka kokoonnuimme ensimmäisen kerran viisi päivää ennen ensimmäistä peliä. Kokeneemmat pelaajamme ovat olleet isossa osassa sitä. Nick Bonino, Alex Tuch ja Conor Garland ovat näyttäneet esimerkkiä ja tehneet joukkueestamme tiiviin. Kaikki ovat epäitsekkäitä, etkä voi voittaa ilman sitä. Emme ole vielä valmiita tässä turnauksessa, Quinn kertoo.

Jo vakiintuneena puheenaiheena MM-kisoissa ollaan kuultu puhetta siitä, että Pohjois-Amerikan joukkueet saapuvat kisoihin enemmän juhlimaan kuin voittamaan. Haastattelun päätteeksi Quinn aiheutti toimittajaringissä naurunremakan kertomalla joukkueensa "voiton avaimista".

− Olen tehnyt selväksi jätkille, että alamme juomaan jo aikaisin illalla ja palaamme vasta viideltä, emmekä neljältä. Näin teimme viime yönäkin, Quinn kertoi vakavalla naamalla.

Syytä tuolle jatkuvalle kohinalle samasta aiheesta Quinn ei osaa kertoa.

− Olen ollut täällä kahtena vuonna peräkkäin, enkä tiedä mistä hitosta ihmiset puhuvat. Voi pojat, olen jäänyt paitsi melkoisista joukkueista, jotka ovat juhlineet todella rankasti. Olisinpa valmentanut niitäkin joukkueita, Quinn jatkaa hämmentämistään.

Haastattelun hän päättää samaan tyyliin heittäen toimittajille kutsun joukkueensa juhliin.

− Voitte liittyä juhliimme tänään!

» Lähetä palautetta toimitukselle