David McIntyre toteutti haaveensa paluusta SaiPaan, jossa hätyytteli pistepörssin voittoa − "Voimme olla alkavalla kaudella loistava joukkue"

LIIGA / Haastattelu
McIntyre palasi SaiPaan vuosien jälkeen.
Kuva © Topi Lainio
David McIntyre kävi Keski-Euroopassa kehittymässä pelaajana ja ihmisenä. Nyt oli aika palata SaiPaan ja tehdä mahdollisesti jotain merkittävää Pekka Virran alaisuudessa.

David McIntryre, 34, pelasi edellisen kerran SaiPassa kausilla 2014−16. Lappeenrantaan hän saapui AHL:stä, jossa hän teki kolme kautta tasaista jälkeä. Kaudeksi 2021−22 McIntyre palaa joukkueeseen kiekkoiltuaan Sveitsissä ja Itävallassa.

Viime kausi toi keskushyökkääjälle 30 runkosarjaottelussa 3+11=14 pistettä ja pudotuspelien 11 kamppailussa tehot 3+2=5 ICEHL:ää pelaavan EC Salzburgin paidassa.

Parhaalla kaudellaan 2016−17 Keski-Euroopassa kanadalainen mätti EV Zugille 47 runkosarjaottelussa 17+30=47 pistettä ja vielä pudotuspeleissäkin 16 ottelussa 11+8=19 pistettä.

− Joskus voi olla vaikea arvioida, milloin on oikea aika. Olen siitä lähtien pohtinut paluuta, kun lähdin täältä. Nyt sekä omani että seuran halut kohtasivat, McIntyre pohjusti paluunsa taustoja.

Oppia ikä kaikki

Perjantaina SaiPa kellisti harjoitusottelussa Pelicansin numeroin 6−1. Tuoreen päävalmentajan, Lukon Suomen mestaruuteen luotsanneen Pekka Virran opit iskostuvat keltamustien sisimpään pikkuhiljaa.

− Hän tuo vakautta ja hyviä ideoita melko nuorelle joukkueellemme. Yksityiskohdat, rehellisyys ja jokaisen osallisuus ovat arjessa tärkeitä asioita.

McIntyre vietti yhteensä kuusi kautta Keski-Euroopan kentillä ja omien sanojensa mukaan kasvoi alppimaisemissa aikuisemmaksi.

− Ei ole väliä, minkä ikäinen olet. Aina on mahdollisuus oppia lisää. Pelaan edelleen intohimolla, mutta nykyään osaan miettiä ennen kuin toimin. Ehkä istun vähemmän jäähyboksissa tällä kaudella, McIntyre hymähti.

Keskushyökkääjä solmi Sveitsissä ja Itävallassa monia ystävyyssuhteita ja korosti niiden merkitystä elämässä.

− Se oli iso asia minulle siellä pelatessani. Hyvien ihmisten tapaaminen ja hyvissä joukkueissa pelaaminen. Sitä se oli myös SaiPassa ensimmäisellä kerralla. On hienoa palata tällaiseen paikkaan.

Uutta tutkaparia koukkuun

Kausilla 2014−16 McIntyre pelasi samassa vitjassa Chad Raun kanssa ja kaksikko paukutteli mojovia pisteitä vastustajien verkkoihin. McIntyre on 106 pelaamassaan liigaottelussa tehnyt 88 pistettä, Raun vastaavat luvut ovat 86 ottelua ja 60 pistettä.

McIntyre oli lähellä koko Liigan pistepörssin voittoa kaudella 2015−16, kun hän teki 58 pelissä 56 pistettä. Edelle pääsi vain Tapparan Kristian Kuusela 59 pisteellään.

Kanadalaishyökkääjä toteaa, että samanlaisen tutkaparin löytyminen tämän kauden joukkueesta on mahdollista.

− Jos jatkamme samanlaista työntekoa, voimme olla alkavalla kaudella loistava joukkue. En halua nimetä ketään ja antaa siten paineita, mutta onhan ryhmässämme samantyyppisiä pelaajia kuin hän.

McIntyre on pelannut harjoituskaudella samassa vitjassa muun muassa tšekkiläistykki Dominik Lakatošin kanssa.

− Henkilökohtaiset pisteet eivät kuitenkaan ole joukkuemenestystä tärkeämpiä. Haluan SaiPan menestyvän, ja olemmekin varmasti kilpailukykyinen joukkue, joka kamppailee voitosta joka ilta, McIntyre totesi kokemuksen syvällä rintaäänellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle