Curtis Valk helpottui sarjapaikan säilyttämisestä - "Tiedämme, että on paljon töitä tehtävänä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Curtis Valk (vas.) pääsi juhlimaan sarjapaikan varmistumista.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Kazakstan onnistui ottamaan turnauksen ensimmäisen voittonsa viimeisessä ottelussaan. Samalla varmistui se, että maa nähdään ylimmällä tasolla myös ensi vuoden kisoissa ja I divisioonan kisoihin matkaa Italia. Hyökkääjä Curtis Valk oli tyytyväinen pelin jälkeen.

Kazakstanin turnaus alkoi katastrofaalisella esityksellä Tanskaa vastaan, mutta sen jälkeen pelit olivat monta kertaa tiukkoja. Italiaa vastaan joukkue oli parempi koko ottelun ajan ja otti näin ansaitun 5−2-voiton.

− Tämä oli hyvä joukkueen esitys, pelasimme hienosti koko ottelun. Voitto oli iso asia, sillä se takasi pysymisen korkeimmalla tasolla. Tiedämme kuitenkin myös sen, että on paljon töitä tehtävänä jatkossa, hyökkääjä Curtis Valk kommentoi.

Turnauksen alku antoi jo viitteitä siitä, että sarjapaikan kohtalo tultaisiin ratkaisemaan Kazakstanin ja Italian välisessä ottelussa, ja näin lopulta kävi.

− Tiesimme tämän olevan iso peli joka tapauksessa. Mielestäni meillä oli kohtalaisia pelejä koko turnauksen ajan, mutta emme saaneet täydellisiä 60 minuutin suorituksia. Monet peleistämme päättyivät maalin erolla ja nuo ottelut olisivat voineet päättyä miten päin tahansa, Valk näki.

Valkin sanoissa on hyvin totuutta, sillä kuudesta tappiosta peräti neljä päättyi ainoastaan yhden maalin tappioihin. Vain Tanska ja Kanada onnistuivat lyömään taululle isommat voittonumerot.

Valk itse teki turnauksen ainoan maalinsa juuri Italia-ottelussa. Hän kokee, että ei ollut onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla aiemmissa otteluissa.

− Olisi ollut mukava auttaa joukkuetta siinä mielessä aiemminkin, mutta hyvä, että onnistuin siinä nyt, Kazakstanin avausmaalista ylivoimalla vastannut Valk totesi.

Kazakstanin joukkueesta parhaiten turnauksen aikana erottuivat maalivahti Andrei Šutov, puolustaja Valeri Orehov sekä hyökkääjät Nikita Mihailis, Roman Startšenko ja Kirill Savitski. Tästä joukosta löytyivät myös Kazakstanin turnauspalkinnot saaneet pelaajat.

− He kaikki pelasivat hyvän turnauksen kokonaisuudessaan ja ansaitsivat palkintonsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös