Cooleyn avausmaali oli laiha lohtu kotimatkalle lähtevälle Yhdysvalloille: "Meidän olisi pitänyt liikuttaa kiekkoa enemmän"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cooley avasi maalihanat ottelussa.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Yhdysvaltojen pelaajat antoivat odottaa itseään tovin puolivälieräottelun jälkeiseen mediatapaamiseen. Syykin oli selvä: he olivat juuri hävinneet Tšekille luvuin 4−2 ja tippuneet mitalipeleistä.

Viimein tovin odottelun jälkeen tähtihyökkääjä Logan Cooley saapui paikalle hieman apean näköisenä.

− Osalle meistä tämä oli viimeinen mahdollisuus edustaa nuorten maajoukkuetta. Pidin siitä, kuinka joukkueemme kamppaili enkä voi valittaa muiden tekemästä vaivannäöstä, Cooley kehui joukkuekavereitaan heti kärkeen.

− Olemme joukkueen kanssa hyvin kiintyneitä toisiimme. En ole ikinä ollut samanlaisessa joukkueessa, joka on ollut näin läheinen. Jokainen meistä avusti toinen toisiamme huonoina päivinä. On ollut ilo olla osa tätä joukkuetta.

Kaikki neljä alkulohkon peliään voittanut Yhdysvallat tuli päävalmentaja Nate Leamanin mukaan hyvin otteluun sisään, mutta sen jälkeen pelilliset ongelmat alkoivat nostaa päätään.

− Ensimmäiset 10 minuutti olivat ihan hyvää peliä ja ajattelin, että tekemämme maali toisi meille vauhtia. Meillä oli ongelmia hallita kiekkoa keskialueella ja useimmat niistä palasivat puolustuspäähämme, Leaman kertoi.

Cooley oli samoilla linjoilla.

− Pakotimme liikaa peliä ja meidän olisi pitänyt liikuttaa kiekkoa enemmän. Heille on pakko antaa myös arvostusta, sillä heillä on hyvä alivoima ja he onnistuivat sulkemaan meidät, Cooley virkkoi.

− Emme voi keksiä tekosyitä häviöllemme, sillä jokainen joukkue täällä on hyvä. Jokaiselle tulee ylä- ja alamäkensä ja tänään me emme pystyneet hyödyntämään paikkojamme, hän lisäsi.

Yhdysvallat koki myös kovia ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, kun ykköspuolustaja Luke Hughes loukkaantui pelitilanteessa. Hughes yritti jatkaa ottelua ja pystyikin vaivalloisesti pelaamaan ensimmäisen ja toisen erän, mutta hän ei palannut enää kolmanteen erään.

− Pelasimme neljä loistavaa peliä alkulohkossa, mutta tänään meillä ei kulkenut ja turnaus päättyi tähän. Olen silti todella ylpeä pelaajistani ja näen heissä paljon potentiaalia, Leaman kehui pelaajiaan.

Tšekki jatkaa turnaustaan perjantaina välierissä yhdysvaltalaisten suunnatessa kotimatkalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle