Christian Heljanko keskiviikon kärkiottelusta: "Kärpät on laatujoukkue, voittaminen vaatii meiltä 100-prosenttisen onnistumisen"

LIIGA / Haastattelu
Christian Heljangon koppeja tarvitaan myös keskiviikkona Raksilassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan maalivahti Christian Heljanko myöntää joukkueen pelin ailahtelevaisuuden, mutta uskoo kirvesrintojen olevan iskukunnossa keskiviikon kärkiottelussa Kärppiä vastaan. Muutaman pelin luukkuvahtina ollut Heljanko toteaa olevansa nälkäinen ja halukas päästä auttamaan joukkuetta kaukalon sisäpuolelle.

Tapparan pelit ovat viime aikoina menneet vuorotahtiin voittojen ja tappioiden suhteen. Viime viikolla joukkue kärsi yllätystappion kotihallissaan TPS:ää vastaan. Maalivahti Christian Heljanko myöntää otteiden heilahdelleen.

− Hiukan on aaltoliikettä ollut. Emme ole saaneet ehjiä 60-minuuttisia pelattua. Ajoittain peli on kulkenut mallikkaasti ja olemme vieneet peliä, mutta sitten on annettu halvalla omassa päässä kaverille paikat.

Alkaneella viikolla Tapparalla on kolme peliä. Vieraissa sekä Kärpät että HIFK ja siinä välissä kotona Ässät. Keskiviikon kärkiottelu Kärppiä vastaan tulee olemaan tiukka. Tappara on molemmat edelliset kohtaamiset kuitenkin voittanut.

− Molemmat pelit ovat olleet tiukkoja. Kärpät on laatujoukkue,todella kova nippu. Voittaminen vaatii meiltä 100 prosentin onnistumista.

Heljanko on viime pelit joutunut seuraamaan luukulta käsin, Michael Garteigin kantaessa torjuntavastuun. Edellisen kerran Heljanko on päässyt maalinsuulle 28.12. HPK:ta vastaan. Tuon ottelun Tappara hävisi jatkoajalla.

− Nyt kun on muutaman ottelun joutunut seuraamaan sivusta, niin nälkä on kasvanut. Tuo taas harjoitteluun erilaista intoa. Nyt täytyy vaan olla valmiina.

Heljangon jääkiekkoilijan ura alkoi hiukan poikkeuksellisesti pikkuveli Rasmuksen ansiosta. Tämän seuraksi kiekkokouluun lähtenyt isoveli tykästyi lajiin ja unelmoi pelaamisesta samassa joukkueessa veljen kanssa. Kertaalleen he ovat tällä kaudella jo kohdanneet toisensa, kun HIFK:ta edustava Rasmus oli joukkueensa mukana Hakametsässä.

− Ehkä minä olin niskan päällä lapsena kun pihapelejä pelattiin, mutta nyt ei taitaisi enää kädet riittää veljeä vastaan. Olisi hienoa pelata hänen kanssaan samassa joukkueessa jonain päivänä. Se on täysin mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle