Chloé Aurardin kulunut kausi on ollut tuloksekas.
Kuva © Arno Hämäläinen

Chloé Aurard olisi halunnut pelata Suomea vastaan: "Se olisi ollut hauskaa"

Haastattelu
Ranskan maajoukkueen nuori lupaus Chloé Aurard pelasi henkilökohtaisella tasolla hyvän kauden. Hän on tyytyväinen myös maajoukkueen otteisiin MM-kisoissa.

Chloé Aurard on vasta 20-vuotias nuori nainen. Kuluva kiekkokausi on ollut hänelle henkilökohtaisella tasolla aivan mahtava. Hän pelasi NCAA-sarjassa Northeastern Universityn joukkueessa ja teki kauden aikana hurjat 31 pistettä. Tämän lisäksi hänet valittiin mukaan Ranskan naisten maajoukkueeseen. Kuinka hän on onnistunut saamaan kuluvasta kaudesta niin ylivoimaisen verrattuna aiempiin kausiin?

− Uusi joukkue (Northeastern University) auttoi minua todella paljon olemaan oma itseni ja pääsemään mukaan joukkueeseen. Enää en ollut peloissani joka kerta, kun menin jäälle. Pelaaminen Alina Muellerin ja Kasidy Andersonin kanssa oli hauskaa ja totuin siihen, Aurard paljastaa.

"Kukaan meistä ei halua jäädä turnauksen viimeiseksi joukkueeksi."

Menestys on lähtöisin pienestä tytöstä, sillä Aurardin koko perhe on pelannut sekä seurannut jääkiekkoa hänen lapsuudestaan asti. Hänen kotikaupungissaan Saint-Martin-d'Hèresissä jääkiekko on iso asia. Rakkaus lajia kohtaan syntyi perheen pelatessa yhdessä.

− Kävimme perheeni kanssa usein katsomassa isompien joukkueiden otteluita. Innostuimme lajista veljeni ja siskoni kanssa ja pelasimme usein yhdessä.

Tulevaisuus on vielä auki nuorella lupauksella, mutta yhden asian hän pystyy sanomaan varmaksi; jääkiekko tulee olemaan mukana tavalla tai toisella.

Ranska ensimmäistä kertaa MM-kisoissa

Ranskan maajoukkue on ensimmäistä kertaa mukana naisten MM-kisoissa. Aurard edusti joukkuetta jo viime vuonna, kun he nousivat ylimmälle tasolle. Joukkue on pysynyt lähes samana, ainoastaan yksi uusi pelaaja on tullut mukaan tällä kaudella.

− Vanhimmat pelaajat ovat olleet tässä joukkueessa lähes 10 vuotta ja tunnemme toisemme todella hyvin. Uskon, että tämän ryhmän vuoksi täällä on niin helppoa olla. Vaikka emme ole olleet kovin voitokkaita, meillä on silti ollut hauskaa jään ulkopuolella.

Ranska on voittanut tähän mennessä turnauksessa ainoastaan yhden ottelun, joka sekin meni jatkoajalle Saksaa vastaan. Aurard teki ottelun voittomaalin. Hän ei aluksi uskonut, että maali syntyi virallisesti, sillä maalikehikko liikkui paikoiltaan. Tuomari kuitenkin hyväksyi maalin. Sen jälkeen joukkueen iloa ei voinut mitata rahassa.

− Uskon, että se [maali] oli suuri helpotus joukkueellemme. Se oli ensimmäinen voittomme, vieläpä jatkoajalla. Maalin jälkeen en osannut ajatella mitään, olin vain todella iloinen ja halasin joukkuekavereitani. Maalia tehdessä loukkasin hieman polveani, mutta en ennättänyt tuntea kipua riemultani. Onneksi siitä ei tullut sen isompaa vahinkoa.

Ranskan maajoukkue lähtee voittamaan sijoitusottelun, mikään muu lopputulos ei kelpaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Valitettavasti Ranskan visiitti ylimmällä tasolla on lyhyt. Joukkue tippuu ensi kaudeksi jälleen naisten MM-kisojen 1. divisioonaan. Heillä on kuitenkin vielä torstaina sijoitusottelu Ruotsia vastaan paikoista yhdeksän ja kymmenen. Ottelusta kelpaa ainoastaan voitto.

− On aina hauskaa pelata vielä yksi peli. Aiomme taistella voitosta täysillä ja haluamme voittoa todella paljon. Kukaan meistä ei halua jäädä turnauksen viimeiseksi joukkueeksi, Aurard kertoo päättäväisenä.

Ranskan joukkue tullaan näkemään uudestaan muutaman vuoden sisällä MM-kisoissa. Aurard uskoo vahvasti, että joukkue palaa vielä voittamaan otteluita ja vakiinnuttamaan paikkansa turnauksessa. Tämä vuosi oli ensimmäinen, ja toistaiseksi myös viimeinen, turnauksessa, mutta ainakin he todistivat itselleen sekä muille, että heistä on siihen.

Suomen fanit ilostuttivat ja välipäivänä ennätti rentoutumaan

Aurard oli iloinen nähdessään, kuinka paljon Suomen otteluissa oli katsojia. Ranskassa naisten urheilu ei ole niin suurta kuin Suomessa, toki sielläkin tulee otteluihin jonkin verran katsojia.

− Valitettavasti emme päässeet pelaamaan Suomea vastaan. Se olisi ollut hauskaa, sillä yleisöä oli niin paljon heidän otteluissaan ja tunnelma oli loistava.

Suomi on tuttu maa Aurardille, hän on käynyt maassa aiemminkin. Silloinkin visiitit olivat tietenkin jääkiekkoon liittyviä. Suomea hän kuvailee vihreäksi ja kauniiksi maaksi.

Välipäivinä pelaajilla on mahdollisuus ottaa aikaa itselleen ja osa suuntasi kohti pääkaupunkia.

− Osa joukkueesta lähti käymään Helsingissä kahvittelemassa sekä ihan vain tutustumaan kaupunkiin. Toiset puolestaan tekivät tunnollisesti koulutehtäviä. He, joiden vanhemmat olivat päässeet paikalle, viettivät aikaa heidän kanssaan. Kokonaisvaltaisesti kuitenkin vain nautimme ajastamme, Aurard kertoo. 

» Lähetä palautetta toimitukselle