Chicago Blackhawksin tähti Patrick Kane Kaapo Kakosta: "Pelaaja, jota meidän täytyy pitää silmällä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrick Kane on Yhdysvaltojen kapteeni Slovakiassa pelattavissa kisoissa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Yksi koko maailmanmestaruuskisojen suurimmista tähdistä on Yhdysvaltojen Patrick Kane, joka odottaa kovaa Suomi-ottelua. Kanen mukaan Leijonat pelaa aina hyvin kansainvälisissä turnauksissa.

Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kanella on takanaan kausi Chicago Blackhawksissa, jossa 81 runkosarjaottelussa syntyivät uskomattomat tehot 44+66=110. Siitä huolimatta Blackhawksin kausi päättyi runkosarjaan, joten Kane vapautui maajoukkueen käyttöön. Hän pelaa toisissa peräkkäisissä maailmanmestaruuskisoissaan. 

– Viime vuonna voitimme pronssia ja meistä tuntui, että meillä oli kasassa hyvä joukkue. Tänä vuonna tuntuu, että meidän joukkueemme on vielä parempi, Kane sanoo. – Yritämme parantaa joka pelissä. Meidän täytyy voittaa tarpeeksi pelejä, jotta pääsemme puolivälieriin, ja toivottavasti siihen mennessä pelaamme parhaalla tasollamme.

Yhdysvallat on yksi maailmanmestaruuskisojen ennakkosuosikeista, mutta se kompastui avauspelissään isäntämaa Slovakiaan, joka pelasi vahvasti ja vahvalla tunteella. Toisessa pelissään Yhdysvallat kaatoi Ranskan helposti numeroin 7–1.

– Pelasimme aika hyvän pelin [Ranskaa vastaan]. Moni pelaaja onnistui hyökkäyspäässä. Se oli hyvä paluupeli Slovakia-pelin jälkeen.

Kulta maistuisi myös Kanelle, joka pitää menestystä täysin mahdollisena.

– Meillä on kova joukkue ja yksi parhaista rostereista. Meidän täytyy vain oppia pelaamaan oikein yhdessä ja hoitaa homma.

Seuraavaksi Yhdysvaltojen kultahaaveita pyrkii himmentämään Suomi, joka asettuu vastustajaksi maanantaina. Kane odottaa kovaa ottelua.

– Suomalaisia vastaan pelaaminen on aina vaikeaa näissä kansainvälisissä turnauksissa. Suomi on ollut joukkueena pitkään yhdessä, joten meidän täytyy olla valmiita ja pelata parhaalla tasollamme. Nämä [suomalaiset] pelaajat osaavat pelata isossa kaukalossa ja pitää kiekkoa ja paineistaa sitä.

Suomen rosterista löytyy myös Kanelle tuttuja nimiä kuten maalivahti Kevin Lankinen, joka vietti kautensa Blackhawksin farmissa. Lankinen oli toisinaan Blackhawksin mukana muttei saanut tilaisuutta pelata ensimmäistä NHL-peliään.

– [Lankinen on] hyvä maalivahti. Sille on syynsä, että Blackhawks on halunnut hänet. Hän on lähellä NHL-uraa.

Kane on kuullut myös Kaapo Kakon hirmuvireestä.

– Hän on pelaaja, jota meidän täytyy pitää silmällä.

Ennen Suomi-ottelua Yhdysvaltojen leirissä aiotaan vielä käydä läpi kaikki, mitä Leijonista tiedetään. Ottelu Yhdysvaltojen ja Suomen välillä alkaa maanantaina kello 17:15 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle