Carter Hartia jännitti NHL-debyytin alla kymmenen kertaa enemmän kuin nyt: "On vain mentävä ja pelattava"

NHL / Haastattelu
Hart kantaa Flyersissa tällä kaudella runsaasti vastuuta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kanadalaisvahti Carter Hart tuntee olonsa itsevarmaksi ennen NHL-kauden alkamista. Hänellä on edessään uran ensimmäinen täysi kausi Philadelphia Flyersin maalilla, eikä nuorukainen enää jännitä hänelle lankeavaa vastuuta.

21-vuotias Carter Hart aloittaa Philadelphia Flyersin tolppien välissä, kun joukkue kohtaa Chicago Blackhawksin Prahassa perjantaina. Kanadalainen tuntee olonsa hyväksi, ja aloittaminen joukkueen maalilla ei tunnu yhtä hankalalta kuin viime kaudella, joka oli hänelle ensimmäinen NHL:ssä.

− Tunnen pelivireeni hyväksi näin kauden alla. Edelliset kaksi viikkoa ovat olleet pitkiä, koska olemme harjoitelleet kovaa.

Debyyttikaudellaan Hart esiintyi yhteensä 31 NHL-ottelussa. Niistä saatu kokemus on helpottanut peleihin ja alkavaan kauteen valmistautumista.

− Olin kymmenen kertaa hermostuneempi pelatessani ensimmäisen NHL-otteluni kuin nyt. Viime kaudella en edes nukkunut kovinkaan hyvin ennen otteluita, Hart paljastaa.

Hartin aisaparina pelaa 34-vuotias Brian Elliott, joten Flyersin maalilla on täydellinen esimerkki nuoruuden ja kokemuksen yhdistelmästä. Nuori kanadalainen kehuukin Elliottin läsnäoloa ja kokee tästä olevan hänelle hyötyä.

Flyers aloittaa kautensa Pohjois-Amerikkaan nähden erilaisissa olosuhteissa, mutta Hartin mentaliteetti ei ole kauden alla muuttunut.

− On vain mentävä ja pelattava, ja se on ottelu siinä missä muutkin. Minulla on vain yksi tehtävä: pysäyttää kiekkoja.

Saapuminen toiselle mantereelle ja aikaeroon tottuminen on ollut joukkueille ja myös Hartille haaste.

− Kaikki ovat kuitenkin päättäväisiä kauden alkamisesta, hän toteaa.

Viime kaudella Flyers jäi pudotuspelijunasta jälkeen, jolloin taistosta kevään peleihin päästystä tuli liki mahdotonta. Nyt edessä ovat uudet tuulet − ja sitä lupaa myös Hart.

− Viime kaudella emme olleet kovinkaan menestyksekkäitä kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Teemme paluun takaisin pudotuspeleihin. Hankimme jo pari pelaajaa joukkueeseemme tänä vuonna, Hart naulaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle