Carolina Hurricanes -pomo Darren Yorke seuraa joukkueensa suomalaisvarauksia tyytyväisenä − "He ovat ottaneet paljon kehitysaskelia syksyn aikana"

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Carolina Hurricanes on varannut lukuisia suomalaispelaajia.
Kuva © Getty Images
Nuorten MM-kisat ovat yksi kiekkovuoden isoimmista näyttöpaikoista nuorille pelaajille, sillä pelejä on seuraamassa liuta eri NHL-seurojen tarkkailijoita. Trinecistä tavoitettu Carolina Hurricanesin pelaajakoordinaattori Darren Yorke on ollut tyytyväinen seuran varaamien suomalaisten kehitykseen.

Nuorten MM-kisat lähestyvät pudotuspelivaihetta Tšekin Ostravassa ja Trinecissä. Kisat ovat NHL-seurojen pelaajatarkkailijoille oivallinen tilaisuus nähdä kootusti, missä ikäluokan parhaat pelaajat menevät.

Carolina Hurricanesin pelaajakoordinaattori (Director of Player Personnel) Darren Yorke on tullut Trineciin arvioimaan seuran varausten otteita. Seurassa pelaa jo nyt useita suomalaisia, kuten Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

− Etenkin Patrik Puistolalla on ollut vahva alku turnaukselle. Seitsemän pistettä kolmeen peliin on vahva osoitus hänen hyökkäyspään vaistoistaan, joista todella pidämme. Olemme erittäin tyytyväisiä hänen turnaukseensa tähän asti, Yorke arvioi turnauksen pistepörssin kärkipäässä olevaa Puistolaa.

Muut Suomen turnausjoukkueeseen päässeet Hurricanes-varaukset ovat puolustaja Anttoni Honka ja hyökkääjä Lenni Killinen.

− Honka on näyttänyt hyvältä ylivoimalla ja muutenkin kiekollisessa pelissä. Hän on esitellyt nopeuttaan ja hyvää pelisilmäänsä turnauksessa. Hän on ollut vakuuttava, samoin Killinen.

− He ovat molemmat ottaneet paljon kehitysaskelia syksyn aikana. Hongan rooli viime vuoden turnauksessa ei ollut yhtä suuri kuin nyt. Roolin kasvu on hyödyttänyt häntä ja tekee hänelle hyvää loppukautta ajatellen.

Jo varattujen pelaajien lisäksi turnauksessa pelaa useita ensi kesän varaustilaisuuden kärkeen arveltua pelaajaa.

− Useat varausikäiset pelaajat ovat pärjänneet turnauksessa erittäin hyvin. On suuri pettymys, että Alexis Lafrenière on loukkaantunut, mutta hän on jo ehtinyt näyttää kuuluvansa ikäluokkansa eliittiin. Quinton Byfield on myös näyttänyt erittäin vahvalta.

Yksi varaustilaisuuden kärkeen uumoilluista pelaajista, Suomen Anton Lundell, ei turnaukseen päässyt loukkaantumisen vuoksi. Lundellin pois jäänti oli ikävä takaisku niin pelaajalle itselleen kuin Suomen joukkueellekin.

− Pelaaja-arvioinnin kannalta poissaolo ei vaikuta hänen sijoitukseensa varaustilaisuudessa. Kautta on vielä paljon jäljellä turnauksen jälkeenkin. Hän on antanut jo nyt vahvoja näyttöjä, joten joukkueet tietävät millainen pelaaja hän on.

Suomen joukkueen mielenkiintoisimpiin varaamattomiin pelaajiin kuuluu vasta 17-vuotias Aatu Räty, joka on varattavissa NHL:ään vasta kesällä 2021. Rätyä on jo varovasti veikkailtu Suomen ensimmäiseksi ykkösvaraukseksi.

− On aina vakuuttavaa, jos 17-vuotias pelaaja pystyy pelaamaan tässä turnauksessa, joka on tarkoitettu 19-vuotiaille. Hän oppii varmasti paljon tästä kokemuksesta. Mielestäni on liian aikaista arvioida hänen varaussijoitustaan.

Turnauksen molemmista alkulohkoista perillä oleva Yorke ei kiemuraista ja tasaista turnausta uskalla lähteä sijoitusten puolesta arvailemaan.

− Mitalipeleihin mentäessä mitä vain voi tapahtua ja kuka vain voittaa, vaikea sitä on arvailla, Yorke päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle