Cam Talbot ruoski ottelun jälkeen itseään − Oscar Klefbom harmitteli, ettei joukkue ollut valmis voittamaan

NHL / Haastattelu
Talbotin kauden avauspeli olisi voinut mennä paremminkin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Göteborgissa pelattiin lauantai-iltana ottelu, joka oli ikimuistoinen Edmonton Oilersin kahdelle ruotsalaispuolustajalle. Adam Larsson ja Oscar Klefbom kuuluivat joukkueensa aloitusviisikkoon ja saivat paikalle saapuneelta yleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

Tämän laittoi myös merkille jään tasolta tapahtumia seurannut Oilers-maalivahti Cam Talbot.

− Mielestäni kun aloituskokoonpanoja ilmoitettiin, pystyi helposti huomaamaan heidän saavan isoimmat suosionosoitukset McDavidin ohella. Se oli varmasti erityinen hetki ja heillä oli varmasti iho vähän kananlihalla, sillä tiedän, että minulla ainakin oli.

Ottelun jälkeen Talbot kehui ottelukokemusta, mutta harmitteli menetettyjä pisteitä.

− Tämä oli tietenkin hieno kokemus. Olisi ollut hienoa, jos olisimme saaneet pelistä kaksi pistettä, mutta annoimme niiden lipua käsistämme.

Oilersin takalinjoilla isossa roolissa pelaava Klefbom on Talbotin kanssa samoilla linjoilla. Peli oli molemmille ruotsalaispuolustajille erityinen, ja se olisi haluttu voittaa, mutta lauantaina joukkue ei ollut valmis siihen.

− Tietenkin olisin halunnut voittaa tämän pelin. Tämä on erityislaatuista minulle ja Larsille (Adam Larsson). Sanoin joukkueelle ennen peliä, että nyt on runkosarjapeli ja kaksi pistettä on jaossa. On tärkeää olla hereillä, kun kiekko tippuu, emmekä me olleet valmiita tänään.

Neljä maalia ottelussa päästänyt Talbot ei ollut pelin jälkeen tyytyväinen omaan suoritukseensa. Erityisesti ottelun avausmaali oli jäänyt kaihertamaan maalivahdin mieltä.

− Ne ovat niitä torjuntoja, jotka pitää ottaa, kun kautta on pelattu alle minuutti. Toisen erän kaksi maalia ovat myös sellaisia, jotka haluaisin ottaa takaisin. En ole tyytyväinen suoritukseeni tänä iltana.

Klefbom löysi ottelun jälkeen nopeasti syyn siihen, miksi Devils oli niin paljon parempi illan pelissä.

− He olivat vain todella paljon nälkäisempiä kuin me. He olivat nopeampia, heillä oli koko ajan tuoreita pelaajia jäällä, kun me jäimme jumiin kentälle. He pelasivat mielestäni todella hyvän pelin, me emme pelanneet niin kuin halusimme.

Oilers pelaa seuraavan kerran Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun vastaan asettuu Boston Bruins. Klefbom tiedostaa, että matkasta tulee rankka ja että kehon huolto tulee tehdä hyvin.

− Nyt pitää vaan keskittyä Bostoniin pääsemiseen ja kehon huoltamiseen, sillä matkustaminen tekee siitä haasteellista.

Talbot uskoo joukkueen pelaavan paremmin runkosarjan toisessa ottelussa.

− Meillä on useita harjoituspäiviä edessä. Pystymme siivoamaan pelistämme muutamia asioita ja olemme valmiita torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle